Echipamente medicale de inalta tehnologie pentru 3 spitale din Cluj

Consiliul Județean Cluj a recepționat 24 de noi echipamente medicale de înaltă tehnologie. Acestea au ajuns deja la trei dintre spitalele aflate în subordinea forului administrativ județean, respectiv Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul de Urgență pentru Copii și Spitalul de Recuperare.
𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝐴𝑐ℎ𝑖𝑧𝑖𝑡𝑖𝑎 𝑑𝑒 𝑎𝑝𝑎𝑟𝑎𝑡𝑢𝑟𝑎 𝑚𝑒𝑑𝑖𝑐𝑎𝑙𝑎 𝑑𝑒 𝑢𝑙𝑡𝑖𝑚𝑎 𝑔𝑒𝑛𝑒𝑟𝑎𝑡𝑖𝑒 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑚𝑎𝑖 𝑚𝑢𝑙𝑡 𝑑𝑒𝑐𝑎𝑡 𝑛𝑒𝑐𝑒𝑠𝑎𝑟𝑎 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑒𝑓𝑒𝑐𝑡𝑢𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑢𝑛𝑜𝑟 𝑖𝑛𝑣𝑒𝑠𝑡𝑖𝑔𝑎𝑡𝑖𝑖 𝑠𝑖 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑣𝑒𝑛𝑡𝑖𝑖 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑙𝑒𝑥𝑒. 𝐶𝑢 𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑛𝑡𝑎, 𝑛𝑜𝑖𝑙𝑒 𝑑𝑜𝑡𝑎𝑟𝑖 𝑣𝑜𝑟 𝑣𝑒𝑛𝑖 𝑖𝑛 𝑠𝑝𝑟𝑖𝑗𝑖𝑛𝑢𝑙 𝑒𝑐ℎ𝑖𝑝𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑚𝑒𝑑𝑖𝑐𝑎𝑙𝑒 𝑎𝑓𝑙𝑎𝑡𝑒 𝑖𝑛 𝑙𝑢𝑝𝑡𝑎 𝑐𝑢 𝐶𝑂𝑉𝐼𝐷-19 𝑠𝑖 𝑣𝑜𝑟 𝑎𝑑𝑢𝑐𝑒 𝑛𝑢𝑚𝑒𝑟𝑜𝑎𝑠𝑒 𝑏𝑒𝑛𝑒𝑓𝑖𝑐𝑖𝑖 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑎𝑛𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑠𝑝𝑖𝑡𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑡𝑒.”
Valoarea celor 24 de aparaturi și echipamente medicale este de 3.401.056 de lei. Acestea au fost cumpărate în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de forul administrativ județean și care vizează consolidarea capacității județului în gestionarea crizei sanitare COVID-19. 
Dotările recent livrate Spitalului de Pneumoftiziologie sunt două ventilatoare pentru Terapie Intensivă cu compresor integrat și monitorizare respiratorie avansată, un ventilator de transport, un fibrobronhoscop portabil cu modul de transmitere wireless pe monitor, cinci fibrobronhoscoape și două compresoare de aer pentru asigurarea fluxului dispozitivelor de tip High Flow Nasal Cannula.
De asemenea, la Spitalul de Pneumoftiziologie au mai ajuns un sistem de ventilație cu presiune negativă pentru încăperi, un lift pentru mobilizarea pacienților aflați în incapacitatea de a se mobiliza singuri, un aparat de răcire/încălzire a pacienților aflați în Terapie Intensivă, un aparat pentru terapia de substituție renală continuă și trei pulsoximetre fără fir.
Totodată, în dotarea Spitalului de Urgență pentru Copii au intrat două incubatoare și un aparat mobil de radiologie, iar Spitalul de Recuperare beneficiază de trei noi echipamente de oxigenoterapie.