EVENIMENT: Zilele Dermatologiei la Sibiu – „Dermatologia in perioada Covid”

                                                                                  

În perioada 9 -11 septembrie are loc cea de-a patra ediție a conferinței “Zilele Dermatologiei la Sibiu”, cu tema “Dermatologia in perioada Covid”.

Conferința, care se va desfășura online, este organizată sub egida Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, cu sprijinul Societății Române de Dermatologie și în colaborare cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, fiind creditată de Colegiul Medicilor din România cu puncte EMC. Președinta conferinței este dna Prof.univ.dr. Maria Rotaru, medicul șef al Secției Clinice Dermatologie a SCJU Sibiu. Din comitetul de organizare fac parte Conf. Univ. Dr. Cipăian Călin, Directorul medical al SCJU Sibiu și următorii medici dermatologi din cadrul spitalului: Șef Lucr. Dr. Iancu Gabriela, Dr. Vîlsan Codruț și Dr. Mihulecea Cristina. Pe parcursul celor trei zile ale conferinței se va derula un program ştiinţific deosebit de interesant şi divers, specialiştii invitaţi abordând o tematică complexă. La manifestare științifică vor participa profesionişti din domeniul dermatologiei și altor specialități medicale din cele mai mari și importante centre universitare din România: București, Cluj, Timișoara, Iași, Târgu-Mureș, Craiova, Brașov și bineînțeles Sibiu.

Ediția din acest an a conferinței este una adaptată contextului epidemiologic, nu doar prin faptul că se va derula online cât și prin faptul că, pe lângă temele dermatologice abordate și corelarea cu alte specialități medicale, vom discuta și despre activitatea dermatologilor în contextul pandemiei de Covid -19, despre modul în care au fost tratați pacienții Covid cu probleme dermatologice precum și despre asocierea unor afecțiuni cu infecția SARS-CoV2”, a declarat  Prof.univ.dr. Maria Rotaru, medicul șef al Secției Clinice Dermatologie a SCJU Sibiu.  

Programul complet al conferinței, cu tematica pe zile și titlurile prezentărilor poate fi consultat aici

Le mulțumesc pentru implicarea și contribuția în organizarea conferinței tuturor colegilor dermatologi din Sibiu și din țară precum și colegilor din alte specialități medicale cu care colaborăm permanent. Sunt convinsă că la final vom avea cu toții un bagaj de cunoștințe mai amplu privind diagnosticarea și tratamentul pacienților dermatologici și nu numai, pentru că, în profesia noastră, acumularea de informații este un proces continuu și neobosit”, a adăugat Prof.univ.dr. Maria Rotaru

SCJU Sibiu este un partener constant al unor astfel de manifestări științifice, care reprezintă o oportunitate pentru medicii sibieni de a-și prezenta realizările și experiența în diagnosticarea și tratamentul pacienților precum și de a acumula informații de valoare de la colegii din cele mai importante centre universitare. Susțin și apreciez astfel de evenimente, în scopul creşterii performanţei serviciilor acordate pacienţilor prin identificarea noilor direcţii din domeniu precum și a unor posibile colaborări atât pe plan naţional cât şi internaţional. Felicitări și mult succes organizatorilor”, a declarat managerul interimar al SCJU Sibiu, jur. Robert Fotache.