Fantastica reusita a echipajelor romanesti: Barbat scos de sub resturile unui bloc de 6 etaje la 6 zile de la uriasa serie de cutremure din Turcia

TURCIA, prin munții de moloz și suferință: Impresionantă reușită a echipei de sprijin din România!

În ultimele 12 ore, cel de al doilea modul mobilizat în Republica Turcia, format din echipa de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD și echipaj cu personal canin specializat în căutare-salvare au acționat pentru extragerea și salvarea unei persoane de sex masculin, surprinsă pe casa scării, o clădire de 6 etaje, prăbușită complet.

„Pentru această misiune dificilă s-au utilizat echipamentele de salvare aflate în dotarea pompierilor salvatori RO-USAR, activitatea fiind sub coordonare medicală.

Victima, prinsă sub grinda de beton de la nivelul etajelor superioare era conștientă și cooperantă. Echipa medicală SMURD a acordat îngrijirile de specialitate care se impuneau victimei, aceasta fiind mai apoi predată ambulanței, aflată la fața locului”, au transmis duminică dimineață reprezentanții IGSU.

EXISTĂ SPERANȚĂ! Tocmai de aceea, ai noștri rămân „pe metereze”, prin munții de moloz și fum, prin urgia declanțată de teribilul val de cutremure…!
 Felicitări și succes în continuare!