Federatia SANITAS, propuneri si… asteptari din patea Legislativului

„Astăzi, 19 aprilie 2022, la ora 16.00, pe ordinea de zi a Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților se află Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează și unele aspecte importante de aplicare a legii salarizării nr. 153/2017.

Federația SANITAS din România a transmis încă din data de 25 februarie 2022 propuneri de modificare a acestui proiect de lege tuturor parlamentarilor, membri ai Comisiilor raportoare (Comisia pentru buget, finanțe și bănci, respectiv Comisia pentru muncă și protecție socială).

Propunerile noastre au vizat acordarea tranșei de creștere salarială prevăzută de Legea 153/2017, aferentă anului 2021 (1/2 din diferență), tuturor categoriilor de salariați din sănătate (infirmiere, brancardieri, îngrijitoare, registratori medicali, personal TESA, muncitori etc.) precum și raportarea sporului de condiții la salariul aflat în plată.

Considerăm că astăzi, parlamentarii României au șansa și obligația morală de a corecta inechitățile pe care guvernele care s-au succedat în ultimii ani le-au proliferat fără a ține cont în primul rând de efortul uriaș pe care salariații din sănătate l-au depus pentru a limita efectele pandemiei, timp de mai bine de doi ani, fără a lua în considerare creșterea considerabilă a prețurilor la utilități și alimente, precum și creșterea inflației!

Menționăm că membrii noștri de sindicat nu solicită prin aceste corecții ale OUG 130/2021 nici creșterea nejustificată a veniturilor, nici favoruri nemeritate, își cer doar drepturile ce le-au fost acordate prin Legea 153/2017, acum mai bine de 5 ani, dar care le-au fost periodic știrbite, amânate sau anulate fără niciun drept de apel sau fără un orizont de revenire la normalitate!

Propunerile și argumentele Federației SANITAS pot fi regăsite aici: https://federatiasanitas.ro/…/adresa-federatiei…/

Acest mesaj a fost postat marți, 19 aprilie, pe pagina de Facebook a Federației SANITAS.