Federatia „Solidaritatea Sanitara”: Aproximativ 10.000 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus si 62 si-au pierdut viata!

Federația „Solidaritatea Sanitară” a publicat o estimare a impactului pandemiei de COVID-19 asupra lucrătorilor din unitățile sanitare publice. Potrivit datelor avansate de sursă, cca 10.000 de lucrători din sistemul sanitar au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei. Din păcate, pînă acum, 62 dintre aceștia și-au pierdut viața.

Acesta este cea mai bună estimare a impactului pandemiei COVID-19 asupra lucrătorilor din unitățile sanitare publice. Tabelul sintetic conține două informații esențiale: (1) Faptul că lucrătorii din sănătate sunt cel mai grav afectați. (În acest context politica de recunoaștere a meritelor practicată atât de Guvern cât și de Președinție încalcă în mod vizibil principiile etice.) (2) Distribuția riscului pe categorii profesionale. Tabelul permite astfel o primă analiză a raportului dintre risc și recompense, raportat la sporurile pentru condiții de muncă”, transmit reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară”.

Tabelul publicat de Federație, relevă că, din totalul de 88.917 de asistente medicale din țară, au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 în jur de 5.480, dintre care 29 de persoane au decedat. În ceea ce privește situația medicilor, au fost infectați în jur de 2.054 și au murit 17, (totalul medicilor, la nivel național, este de 39.597).