Iată care este prima zi din noul an în care îți poți elibera fișa medicală pentru permisul auto! (P)

Vrei ca 2023 să fie anul în care devii șofer și capeți dreptul de a conduce pe drumurile publice din România? În acest scop, vei avea nevoie de o fișă medicală pentru permis auto, care poate fi eliberată doar de o clinică autorizată, precum Standard Med Center din București.

Spre deosebire de alte clinici, aici nu trebuie să faci mai multe drumuri pentru a obține actele necesare, deoarece medicii de diferite specialități sunt prezenți în același timp. Organizarea impecabilă face să dispară momentele inutile de așteptare, garantând o promptitudine desăvârșită.

Trebuie să știi că perioada cuprinsă între 22 decembrie și 6 ianuarie este dedicată, așa cum e firesc, concediilor și clipelor frumoase petrecute alături de familie și de cei dragi. Apoi însă, odată cu ziua de luni, 9 ianuarie, poți din nou să te prezinți pentru a-ți fi eliberată fisa medicala permis auto.

Procedurile în urma cărora obții documentul necesar

Înainte de a intra în posesia unui carnet de conducere a autoturismului, trebuie să dovedești că ești apt să conduci un vehicul pe drumurile publice, fără a pune în pericol viața, sănătatea și siguranța ta sau a altor participanți la trafic. În acest scop, vei fi supus unor examinări efectuate de medici care aparțin mai multor specializări: Medicină internă, Ortopedie / Chirurgie, ORL, Oftalmologie, Neurologie și Psihiatrie.

Pe lângă controalele propriu-zise, reprezentanții clinicii trebuie să cunoască, înainte de a elibera fișa medicală pentru permis auto, o serie de informații despre pacient și despre istoricul său medical. În acest scop, solicitantul documentului trebuie să aibă asupra sa cartea de identitate sau buletinul în original, fișa de școlarizare pentru obținerea permisului de conducere și o adeverință emisă de medicul de familie, din care să rezulte dacă pacientul este sau nu suferind de vreo boală cronică.

Persoanele care suferă de diabet de tip 1 reprezintă un caz special, fiind necesar să aibă asupra lor și o scrisoare medicală de la diabetolog, în care acest specialist trece diagnosticul, tratamentul urmat de pacient, precum și recomandarea dacă acesta este sau nu apt să conducă un vehicul pe drumurile publice în condiții de siguranță.

Un alt caz special este reprezentat de purtătorii de ochelari de vedere, care trebuie să se prezinte la controlul de oftalmologie avându-i asupra lor.

Cum se procedează în cazul schimbării carnetului de șofer?

În funcție de categoria vehiculului, un permis de conducere are valabilitatea cuprinsă între 5 și 10 ani. În momentul expirării – sau dacă documentul a fost pierdut, furat ori deteriorat – este de asemenea nevoie de fișa medicală pentru permis auto.

Analizele efectuate sunt aceleași, iar în ceea ce privește documentele pe care trebuie să le ai asupra ta, lista este mai scurtă și conține doar buletinul sau cartea de identitate în original, precum și dovada achitării taxei pentru permis, în valoare de 89 de lei, fie la Poliție sau Trezorerie, fie la un oficiu al Poștei Române.

Asigură-te că deții aceste documente, prezintă-te începând cu data de 9 ianuarie la Standard Med Center din București sau oricând pe site-ul fisamedicala.info și vei obține cu maximă promptitudine fișa medicală permis auto!