Igiena intimă, fără perdea – cum să ai grijă de tine (P)

Când vine vorba despre zona intimă, majoritatea femeilor se feresc să discute despre acest subiect. Cu toate astea, la fel ca tine, multe dintre noi ne-am dori să cunoaștem mai multe informații despre igiena corectă și produsele adecvate de folosit În continuare, ne propunem să răspundem la unele dintre întrebările pe care ni le punem legate de îngrijirea acestei părți a corpului nostru.

Mai multă grijă la alegeri

De cele mai multe ori produsele de igienă intimă le achiziționăm de la supermarket împreună cu restul cumpărăturilor. Totuși, există momente în viața noastră când acordăm o mai mare atenție zonei intime, ca de exemplu atunci ne lovim în mod repetat de teste de sarcina negative. Bineînțeles în acest caz este indicată o vizită la medic, dar nici partea legată de igienă nu este de neglijat.

Mare atenție când alegi gelul intim la elementele din compoziție, deoarece prezența parabenilor sau a siliconului sunt indicații clare că nu este cel potrivit pentru această zonă atât de sensibilă a corpului nostru. Și în cazul în care vrei să previi o sarcină nedorită este nevoie sa te informezi despre cum se iau anticonceptionalele în mod corect pentru a evita complicațiile. Dacă optezi pentru alte metode contraceptive, ai grijă și aici la efectele secundare și asigură-te că nu neglijezi igiena intimă corespunzătoare.

Un alt lucru de avut în vedere este PH-ul produsului, întrucât pielea delicată a vaginului are nevoie de un gel delicat, având un nivel al PH-ului mai mic decât restul suprafeței corpului nostru. Trebuie să știm să că spălăturile interioare ale vaginului se fac doar la recomandarea doctorului, în rest fiind suficientă curățarea exterioară, fără exagerări. 

Igiena intimă corespunzătoare

Curățarea și spălarea zonei vaginului se obligatoriu dimineața, seara și după actul sexual, exceptând perioada menstruației când este recomandată toaleta chiar și de 3-4 ori pe zi. Și la utilizarea hârtiei igienice există o regulă pentru a se evita răspândirea bacteriilor, și anume întotdeauna din față către spate.

Cum trebuie să fie gelul intim ideal? Să respecte Ph-ul zonei, să fie delicat și hrănitor și să aibă în compoziție propolis, ulei de Neem și ingrediente preponderent naturale. Din fericire, noi la Enroush avem deja un astfel de produs, special conceput pentru o îngrijire optimă a zonei vaginului și mai ales pentru a-i asigura echilibrul.

În timpul menstruației trebuie de asemenea să alegem absorbante din bumbac sau tampoane care să ne asigure protecție dar să fie și blânde cu pielea noastră, la fel și la cele zilnice. Produsele de acest gen de la Enroush sunt doar din bumbac organic și îndeplinesc criteriul eficienței și pe cel al confortului.

Alege să ai grijă de zona ta intimă, alege să ai grijă de pielea ta, alege să ai grijă de tine!