Implanturile dentare sunt o optiune excelenta pentru inlocuirea dintilor lipsa. Acestea va pot reda zambetul, va pot reda capacitatea de a manca alimente pe care poate le-ati evitat din cauza modului in care aratau sau se simteau in gura si pot imbunatati sanatatea generala a cavitatii bucale. Dar ce sunt mai exact implanturile dentare?
Un implant este o radacina artificiala de dinte realizata din titan sau diverse alte materiale. Titanul este cel mai comun si este folosit in multe dispozitive medicale deoarece este biocompatibil cu corpul uman, puternic si durabil si flexibil.
Implantul poate fi folosit pentru a mentine coroanele dentare la locul lor, pentru a tine protezele dentare bine fixate pe gingii si pentru a actiona ca ancora pentru punti sau proteze partiale.
Care sunt avantajele unui implant dentar?
- Implanturile dentare redau capacitatea de a manca alimente care inainte erau greu de mancat, cum ar fi mere sau alimente tari. Daca unul dintre dintii dvs. a fost pierdut pentru o perioada de timp fara a fi inlocuit cu un implant dentar, este posibil sa fi experimentat un anumit disconfort la mestecat. O proteza partiala va poate ajuta cu aceasta problema, dar deseori cauzeaza alte probleme in gura, cum ar fi durerea si iritarea tesuturilor sau a dintilor din jur din cauza lipsei de potrivire intre dintii artificiali si structura maxilarului. Implantul dentar reada in totalitate capacitatea de masticatie.
- Implanturile dentare sunt o modalitate buna de a preveni deteriorarea osului maxilar.
- Implanturile dentare pot restabili volumul fetei, care se poate micsora odata cu varsta sau din cauza altor factori, cum ar fi pierderea dintilor.
- Procedura implantului dentar este o modalitate sigura si fara durere. Este adevarat ca rezultatul final al unui implant dentar se vede dupa aproximativ 6 luni, insa procesul este unul destul de simplu si implica o doza minima de disconfort;
- Odata puse, implanturile dentare sunt similare dintilor naturali. Acestea au o durata de viata mare (15-20 de ani), sunt confortabile si sunt foarte eficiente.
Cate tipuri de implanturi dentare exista?
De-a lungul timpului au fost dezvoltate mai multe tipuri de implanturi dentare:
1. Implanturi plasate direct in os. Sunt cele mai comune, realizate din titan, zirconiu sau tantal si au forma unui surub de mici dimensiuni.
2. Implanturile dentare subperiostale. Sunt implanturi pozitionate deasupra maxilarului, insa sub gingie. Sunt ideale pentru pacientii care nu au suficient os si nu isi doresc o operatie de aditie osoasa.
3. Implanturi dentare in aceeasi zi. Sunt implanturi care permit plasarea unor dinti temporari in aceeasi zi cu operatia de inserare a implantului.
4. Mini implanturi dentare. Sunt implanturi de dimensiuni reduse, introduse direct in os, ideale pentru persoanele cu goluri foarte mici ce trebuie acoperite;
Implanturi dentare zigomatice. Sunt implanturi lungi, care ajung pana in sinusuri si se ancoreaza direct in osul zigomatic. Sunt destul de rar intalnite, operatia fiind una foarte complexa.
De ce este clinica Florident renumită pentru serviciile oferite în Brașov?
Te întrebi de ce clinica stomatologică Florident iese în evidență față de alte cabinete și clinici? Există mai multe motive, pe care le vei descoperi în continuare.
Medicii stomatologi profesioniști se bucură de încrederea pacienților și au primit câteva premii prestigioase de-a lungul timpului. Acestea sunt acordate cu ajutorul pacienților care au apreciat profesionismul, cunoștințele, dar și abordarea extrem de prietenoasă față de fiecare pacient. Pe de o parte, încrederea este o mare distincție și, pe de altă parte, este, de asemenea, un mare angajament pentru asigurarea celor mai înalte standarde de tratament.
Încă de la începutul funcționării sale, întreaga echipă de specialiști și personal medical a depus toate eforturile pentru a menține cele mai înalte standarde de tratament, garantând fiabilitatea și satisfacția pacienților.
De asemenea, pacienții beneficiază în clinica Florident de o îngrijire dentară cuprinzătoare, fiind efectuate atât proceduri simple, tipice, cât și unele foarte avansate, ce necesită experiență și cunoștințe vaste din partea medicilor stomatologi.
Pentru a fi siguri că tratamentul stabilit va obține rezultate optime, se folosesc numeroase instrumente și metode de diagnostic. Datorită acestui fapt, probabilitatea de succes a tratamentului este garantată la 99% dintre pacienți.