Implanturile dentare nu sunt un moft, ci o necesitate (P)

Clasice, rapide, de fixare a protezelor mobile sau de profunzime pentru cazurile extrem de complexe, toate tipurile de implanturi dentare au ca scop principal îndeplinirea cât mai eficientă a funcțiilor unui dinte natural. Parametrii ce țin de estetic, rezistență și durabilitate au trecut prin numeroase studii de cercetare și au contribuit la dezvoltarea unor sisteme inovative de înlocuire a dinților lipsă, cu o rată de succes de peste 97%. Rezultatele obținute au demonstrat beneficiile uluitoare pe termen lung ale acestor dispozitive de restaurare dentară, fiind în prezent cele mai utilizate în rândul pacienților care doresc să își recapete zâmbetul și sănătatea.

Pierderea unui dinte declanșează reacții în lanț. Apar o serie de modificări la nivelul întregii danturi, fiind observate într-un timp scurt deplasarea dinților învecinați și tendința de a ocupa spațiile rămase libere. Consecințele căderii dinților își lasă amprenta asupra integrității osului de inserție, în procesul de masticație și în aspectul estetic. Cea mai bună decizie pe care o poți lua atunci când ai pierdut un dinte este să consulți imediat medicul în vederea găsirii soluției optime de înlocuire a acestuia. Doar așa poți evita complicațiile ulterioare și costurile suplimentare.

Implanturi dentare pentru o viață!

implanturi dentare

Dispozitivele de înlocuire a dinților se diferențiază în funcție de formă, dimensiune, suprafața de contact cu osul și momentul atașării coroanelor dentare. Această varietate ajută medicul implantolog să aleagă cea mai potrivită soluție pentru cazul fiecărui pacient în parte. Dacă te consideri un caz dificil, cu slabe șanse de a mai putea avea vreodată o dantură complet restaurată, nu te grăbi cu astfel de aprecieri! Cu siguranță există o rezolvare și pentru tine! Iată cele mai utilizate tipuri de implanturi dentare!

  • Mini-implanturile;
  • Implantul dentar ce înlocuiește un dinte;
  • Sistemul Fast and Fixed, bazat pe 4 sau 6 implanturi, ce reface o întreagă arcadă dentară;
  • Implanturile zigomatice pentru cazuri extrem de complexe;
  • Implanturile pentru proteze dentare mobile ce folosesc un sistem de capse pentru fixarea protezei, cu stabilitate apropiată de cea a dinților ficși.

Implanturile nu sunt un moft, ci o necesitate!

De la caz la caz, se apelează la implanturi dentare cu caracteristici diverse. Astfel, mini-implanturile, cu o grosime între 1.8 și 3 mm, se utilizează în spații înguste sau ca implanturi provizorii. Cele clasice au dimensiuni mai mari, în jur de 3-5 mm grosime și 15 mm înălțime și sunt cele mai utilizate dispozitive dentare. Acestea înlocuiesc cu succes unul sau mai mulți dinți lipsă și pot restaura întreaga dantură. Sunt recomandate și pentru susținerea lucrărilor protetice fixe, obținându-se rezultate de excepție.

Din gama de implanturi dentare inovative, de ultimă generație, se remarcă sistemele ultra rapide de înlocuire a dinților, denumite Fast and Fixed. Acestea se inserează în zone anatomice cu os dur și în poziții care pot susține o lucrare fixă cu ajutorul unui număr mai mic de implanturi. Tratamentul este cel mai puțin invaziv pentru pacient, inciziile efectuate fiind mult mai puține decât în cazul tratamentului clasic. Coroana provizorie se atașează imediat, pacientul beneficiind de o dantură nouă într-o singură zi.

Implanturile zigomatice au cele mai mari dimensiuni și sunt folosite doar în cazurile speciale în care cantitatea de os alveolar nu este suficientă pentru susținerea unei lucrări fixe. Inserarea se face în profunzime, la nivelul oaselor zigomatice, de aici venind și denumirea acestor dispozitive.

Programează o consultație și află recomandările medicului specialist! Apelează la tratamentul cu implanturi dentare și bucură-te din nou de un zâmbet cuceritor!