In loc de ursitoare, a avut parte de medici extraordinari: 800 de grame- ATAT a cantarit la nastere cel mai mic bebelus care a venit pe lume in 2021 la Maternitatea ”Elena Doamna” din Iasi

Doar 800 de grame a avut cel mai mic copil adus pe lume la Spitalul Clinic de Obstetrică- Ginecologie ”Elena Doamna” Iași în anul 2021.

Baiețelul provine dintr-o sarcină gemelară, sora sa având la naștere 1650 de grame.

Potrivit celor din cnducerea unității medicale, copiii au fost aduși pe lume la 31 de săptămâni de sarcină, iar cazul celor doi frați a fost cu atât mai special cu cât mama pruncilor fusese diagnosticată cu Covid 19, astfel încât cu toții au necesitat o atenție deosebită din partea personalului medical.

După naștere, conform protocolului în vigoare, prematurul, ceva mai mare decât o palmă, a fost transferat în siguranță, pentru supraveghere și terapie, la Maternitatea ”Cuza Vodă” din Iași.

𝘾𝙚𝙡 𝙢𝙖𝙞 𝙫𝙤𝙞𝙣𝙞𝙘 𝙗𝙚𝙗𝙚𝙡𝙪𝙨̗ care a venit pe lume la ”Elena Doamna a avut, în schimb, 5̲1̲5̲0̲ 𝙙𝙚 𝙜𝙧𝙖𝙢𝙚, tot de sex masculin, mama sa, în vârstă de 30 de ani, fiind la cea de-a patra naștere.

Conform statisticilor, 2021 a fost un an an rodnic pentru Maternitatea „Elena Doamna” din Iași, numărul nașterilor fiind în creștere cu șapte la sută față de anul anterior.

sursa foto: Consiliul Judetean Iasi