In martie, Romania mai primeste peste 2 milioane de doze de vaccin

Premierul Florin Cîțu a anunțat sâmbătă, într-un briefing de presă, că în martie, România va primi 2,4 milioane doze de vaccin: 1 milion de la AstraZeneca, 1,2 milioane de la Pfizer și restul de la Moderna.

Demn de știut, în acest context, peste 1.000.000 de doze administrate românilor. Și, uite-așa, România se situează, astfel, pe locul 3, în acest moment, în Europa, la doze administrate/100 de persoane.

Azi, o nouă tranșă de doze ajunge în România!

Astăzi, 13 februarie, va sosi în România cea de a noua tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 196.560 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

  • Centrul Național de Stocare București: 60.840 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 24.570 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 21.060 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 21.060 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 24.570 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 21.060 doze.

O parte dintre doze vor ajunge pe aeroportul din Otopeni, iar pentru cele din Cluj-Napoca și Timișoara, încă se așteaptă confirmări.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 22 februarie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.