INCIDENT FATAL: Trei pacienti de la un spital din judetul Vaslui morti in acelasi timp. Investigatii de amploare

Trei pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, din județul Vaslui, au decedat, miercuri, 22 noiembrie, după ce au fost resuscitați fără succes de echipajele de Ambulanță.

Potrivit unor informații difuzate de mai multe televiziuni, se pare că mai sunt alți pacienți în stare foarte gravă.

„Ambulanta Vaslui a intervenit în cursul acestei zile de patru ori la Spitalul Murgeni în decurs de câteva ore. Mai întâi pentru un bărbat de 45 de ani ce trebuia transferat la Spitalul Bârlad cu suspiciunea de gastro-enterocolită. Pacientul a fost găsit de echipajul SAJ în stop cardio-respirator”, a declarat,  medicul Dan Ungureanu, de la Ambulanța Vaslui, citat de www.libertatea.ro.

”Cu ocazia unui praznic la Mânăstirea Florești, spitalul a primit ca în fiecare an, preparate alimentare pentru masa de prânz. Aceste preparate au fost pregătite in Mănăstirea Floreni si au constat din: borș de pește pangasius, pilaf cu legume, peste pangasius prăjit si coliva.

Aceste preparate au fost servite în incinta Spitalul de Psihiatrie Murgeni în jurul orelor 13:00. Simptomatologia (scaune diareice, vărsături) a debutat in cursul nopții de 21.11.2023”, informează DSP Vaslui în legătură cu acest incdent extrem de grav.

Reprezentanții DSP Vaslui precizează că, în general, mâncarea pentru pacienții din spital este pregătită în incinta unității medicale.