INEDIT: Angajata unui hipermarket constantean, la spital, intepata fiind de un SCORPION dintr-o ladita de capsuni: Ar fi putut fi… FATAL!

AȘA CEVA… ÎN ROMÂNIA?!?! O femeie din Constanța a ajuns la spital, după ce a fost înțepată de un scorpion. S-a întâmplat într-un hipermarket din orașul de la malul mării, acolo unde aceasta este angajată.

Victima sorta căpşuni dintr-o lădiţă, când, pe negândite, un scorpion „adăpostit”acolo, deranjat de… mișcarea dimprejur, a înțepat-o la mâna stângă. Femeia a fost transportată de urgență la spital.

Potrivit celor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa, la sfârşitul săptămânii trecute, femeia, în vârstă de 44 de ani, lucrător comercial, a fost înțepată la mâna stângă de un scorpion care se afla într-o ladă cu căpşuni. În urma incidentului, angajata a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Astfel, aflăm că, așa cu de altfelera de bănuit, teribilul incident (care… se putea solda cu.. o tragedie!) se află în curs de cercetare de către o comisie a hipermarketului unde lucrează victima. Dosarul va fi transmis pentru verificare la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Scorpionii au un aspect înșelător de răcușor. Se deosebesc ușor de alte arahnide după pedipalpii în formă de clește și metasoma (coada) ce se termină cu telson. Ca toate arahnidele, au opt picioare, iar corpul este segmentat.

Atenție:În telson sunt localizate glandele veninoase. Canalele acestor glande se deschid în exterior printr-un ac.

Cel puțin 25-30 de specii au venin capabil să ucidă omul. Ei se întâlnesc în special în zonele tropicale și subtropicale. În regiunile temperate ei se întâlnesc foarte rar. În prezent ordinul cuprinde peste 1.400 de specii (unii specialiști vorbesc d eexistența a peste 3000 de specii), care au dimensiunea corpului între 9 mm (Typhlochactas mitchelli) și 21 cm (Pandinus imperator).

Potrivit unei statistici recente, înțepăturile de scorpion provoacă, anual, cel puțin 5000 de decese la nivel global.

foto: Facebook