INTERVENTIE: Fortele Navale- Misiune de cautare a unor persoane disparute in zona Gura Portitei- Marea Neagra

Un elicopter Puma Naval cu o echipă de scafandri salvatori la bord, a executat în după-amiaza zilei de luni, 17 mai 2021, la solicitarea Autorității Navale Române, o misiune de căutare a două persoane dispărute în apele Mării Negre, în zona Gura Portiței, ca urmare a scufundării pescadorului „Sea Shark 1” (pavilion România).

Elicopterul Forțelor Navale a decolat de pe aerodromul Tuzla în jurul orei 16.30, la mai puțin de 60 de minute de la primirea solicitării de intervenție, s-a deplasat în raionul indicat din largul țărmului de la Gura Portiței, unde a cercetat o suprafață maritimă de aproximativ 110 km², dar echipajul nu a descoperit, până la acest moment, nicio persoană dispărută în apa mării.

În jurul orei 18.30, echipajul elicopterului Puma Naval a cerut aprobare de încetare a misiunii de căutare și s-a întors la baza din garnizoana Tuzla.

Forțele Navale Române sunt o instituție aflată în slujba fiecărui cetățean român și, la solicitarea autorităților publice sunt în măsură de desfășoare misiuni de intervenție în caz de urgențe civile și misiuni de asistență umanitară.