Invata cu CSALB cum sa fii un consumator financiar responsabil (P)

CSALB este o organizatie non-profit care are scopul de a educa consumatorii si de rezolva litigii bancare prin mijloace legale, iar platforma lor online ofera materiale interesante care pot ajuta pe toti cei care au nevoie de astfel de cunostinte.

Consumatorii cu cunostinte financiare nu numai ca gestioneaza banii cu mai multa incredere, dar au si o sansa mai mare de a face fata inevitabilelor suisuri si coborasuri ale vietii lor financiare, intelegand cum sa previna si sa gestioneze problemele pe masura ce apar. 

Acest lucru poate insemna sa urmariti cu atentie conturile bancare si ale cardurilor de credit, astfel incat sa fie constienti de potentiala frauda cat mai curand posibil sau sa se poata recupera rapid dupa o reparatie neasteptata a masinii costisitoare. Pe de alta parte, alfabetizarea financiara poate ajuta consumatorii sa economiseasca cu sarguinta pentru lucruri care conteaza pentru ei, cum ar fi o vacanta sau studiile universitare ale copilului lor. Tot pe platforma CSALB exista resusre despre educatie financiara care pot schimba total perspectiva unui consumator. 

Iata modurile in care alfabetizarea financiara va poate afecta viata: 

– Intelegeti cat castigati si cheltuiti. Cand construiti cunostintele financiare, realizarea unui buget este o modalitate importanta de a stabili o intelegere reala a veniturilor si cheltuielilor voastre. Odata ce aveti un buget, puteti continua sa urmariti cheltuielile si sa va revizuiti in mod regulat planul de cheltuieli. 

– Rambursati si evitati datoria. Cautarea celor mai mici rate ale dobanzii atunci cand comparati termenii imprumutului poate economisi o suma substantiala in timp, la fel si plata soldurilor cardurilor de credit in fiecare luna, astfel incat sa nu acumulati dobanzi. Daca aveti deja datorii, cunostintele financiare va pot ajuta sa alegeti cele mai bune metode de a scapa de datorii, fie pe cont propriu, fie cu ajutorul unui expert reputat, cum ar fi un consilier de credit nonprofit. 

– Protejati-va de datorii si faliment. O modalitate cruciala de a preveni construirea datoriilor este crearea unui cont de economii de urgenta. O persoana cu cunostinte financiare stie cat sa puna deoparte – in mod ideal, cheltuieli de trei pana la sase luni – si isi propune sa-l mentina la acel nivel in orice moment. 

– Lucrati pentru o pensionare sigura. Oricare ar fi celelalte planuri pe termen scurt, economisiti pentru pensie in acelasi timp. Cand ai devenit alfabet financiar, vei avea o idee mai buna cat sa economisesti, ce tip de pensie vrei si cum sa ajungi acolo.

Ajutorul expertilor de la agentiile de consiliere in materie de credit, care angajeaza consilieri certificati in tehnici de bugetare si de plata a datoriilor este nepretuit. Daca aveti mijloace, ati putea lua in considerare si colaborarea cu un consilier financiar, cum ar fi un planificator financiar certificat. Acestia pot ajuta la stabilirea obiectivelor financiare, planificarea fiscala, economisirea pentru facultate si pensie si plata datoriilor. Caravana online CSALB pune la dispozitia utilizatorilor o multime de cazuri cu filmulete video pentru o intelegere mai buna a practicilor financiare!