Istituto Auxologico Italiano preia Cardiorec, din nordul Bucurestiului

Istituto Auxologico Italiano (Auxologico), una dintre cele mai mari și cunoscute rețele private de cercetare, spitalizare și asistență medicală din Italia, intră în România, prin preluarea clinicii Cardiorec, situată în nordul Bucureștiului, în localitatea Corbeanca.

Cu această preluare, Cardiorec devine prima unitate Auxologico din afara Italiei. Totodată, clinica va fi încorporată în rețeaua Auxologico de cercetare medicală și training, urmând ca medicii Cardiorec să aibă acces și să participe la studii clinice în diverse structuri europene și internaționale.

Dr. Mario Colombo, Director General Auxologico, a declarat: „Auxologico colaborează de mai mulți ani cu diverse universități, spitale și instituții românești. În 2020,ne-am asumat un angajament pe termen lung față de România, iar prima decizie strategică în acest sens a fost de a achiziționa Cardiorec. Scopul nostru este să extindem accesul pacienților români la servicii medicale, atât în cadrul clinicii noastre locale, cât și în rețeaua noastră, formată din 800 de medici specializați”.

Dr. Colombo a fost decorat în 2020 cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler din partea Președintelui României, ca semn al aprecierii deosebite pentru contribuția importantă la consolidarea parteneriatului strategic bilateral, pentru solidaritatea manifestată față de cetățenii români, atât din țară, cât și din Italia, chiar și în timpul pandemiei de COVID-19.

Fondată în 2012, Cardiorec are o experiență îndelungată în prevenția și tratarea cu succes a bolilor cardiovasculare. Actualmente, Cardiorec oferă servicii de cercetare, prevenție, diagnostic, tratament și reabilitare a bolilor cardiovasculare, hipertensiunii arteriale, nutriției, afecțiunilor urologice, imagistică, precum și medicină de familie.

„Se estimează că unul din doi români suferă de hipertensiune arterială – iar aceasta este doar una dintre numeroasele probleme cardiovasculare în care prevenția este esențială. La Cardiorec, obiectivul nostru este de a ajuta pacienții să anticipeze și să prevină problemele de sănătate, oferind în același timp tratament și asistență medicală, prin intermediul medicilor specializați din România și Italia”, a adăugat Mihaela Sili, Director General Cardiorec.

Cardiorec este administrată de un Consiliu Director format din dr. Christian Colțeanu, fost ambasador al României în Italia și care, de-a lungul timpului, a ocupat funcții de conducere în mai multe companii multinaționale din sectoarele medical și energetic; dr. Mario Colombo, directorul general al Auxologico; dr. Luminița Rotaru, medic cardiolog cu vastă experiență în sectorul serviciilor de sănătate.

Directorul general al Cardiorec este dr. Mihaela Sili, care anterior a ocupat funcții executive în mai multe grupuri europene importante din domeniul sănătății.

Auxologico este o fundație non-profit înființată în 1958 și recunoscută de Ministerul Sănătății și Ministerul Universității din Italia ca Institut Științific de Spitalizare și Îngrijire (IRCCS) din 1972. Auxologico dispune de o rețea de spitale, clinici și centre de cercetare în Italia (Lombardia, Piemont, Lazio) și în România (Corbenca-București). Cele 19 facilități Auxologico lucrează în strânsă colaborare pentru a oferi cele mai bune opțiuni de diagnosticare, precum și cele mai noi și eficiente tratamente pentru aproximativ 1,3 milioane pacienți în fiecare an. Facilitățile Auxologico sunt considerate a fi de importanță națională în Italia și foarte specializate, desfășurând în sistem integrat și complementar activități clinice și de cercetare pentru îmbunătățirea continuă a îngrijirii și organizării sistemului de sănătate. Auxologico reprezintă o comunitate de peste 2.600 de specialiști (medici, cercetători, tehnicieni, personal medical și administrativ),