JOS PALARIA: Cum s-au strans fondurile necesare pentru noul aparat de respiratie necesar la sectia de prematuri de la SCJU Sibiu

„Sincer, nu am crezut că vom reuși să adunăm toți bănuții – și nu-s deloc puțini – necesari pentru a achiziționa noul și modernul aparat de respirație la cere visăm de ceva vreme. Și mai sincer, entuziasmul prietenelor noastre de la Maini Unite ne-a determinat ca, până la urmă, să înscriem din nou un proiect la Maratonul International Sibiu 2021 . Ne-a fost mereu gândul la cât de greu a fost anul ce a trecut pentru noi toți, la pandemia care încă ne fură prieteni și rude, la tristețea zilelor ce au fost și mai sunt încă, din păcate. Ne-am gândit și că noi, cei de la Asociația BABY CARE SIBIU aveam de organizat, în același timp cu maratonul, și un congres internațional de neonatologie chiar aici, la Sibiu. Multe necunoscute, multe incertitudini …

Cele mai multe proiecte însă, printre ele și al nostru, nu au reușit să adune toate fondurile necesare ducerii la bun sfârșit a tuturor planurilor frumoase. Am fost totuși uimiți să aflăm că la final, trăgând linia, am reușit să adunăm un pic peste trei sferturi din cele 200.000 de lei necesari proiectului nostru – aparatul de respirație și consumabilele. Dar fiindcă nu suntem oameni care să renunțăm ușor la a da ”cel mai bun start în viață copiilor noștri” începusem deja să cugetăm cum vom reuși să completăm suma, deja aparatul de respirație nu mai era așa de departe.

𝟓𝟏𝟒 alergători și fundraiseri și 𝟏𝟎𝟒𝟕 susținători cărora le mulțumim din nou din toată inima noastră au reușit să adune 𝟏𝟓𝟒.𝟓𝟑𝟏 lei. Imens de mult au reușit, dar nu destul.

𝐒̦𝐢 𝐚 𝐯𝐞𝐧𝐢𝐭 𝐮𝐧 𝐭𝐞𝐥𝐞𝐟𝐨𝐧 𝐬̦𝐢 𝐨 𝐦𝐢𝐧𝐮𝐧𝐚𝐭𝐚̆ 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐞 𝐚 𝐝𝐞𝐜𝐢𝐬 𝐬𝐚̆ 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐭𝐞𝐳𝐞 𝐬𝐮𝐦𝐚 𝐜𝐮 𝟒𝟔.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢 𝐜𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐧𝐨𝐬𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐚̆ 𝐝𝐞𝐚 𝐯𝐢𝐚𝐭̦𝐚̆.

Nu sunt cuvinte să poată descrie ce simțim. Ce bucurie ne aduc acești oameni minunați … Mai ales acum, în aceste zile în care pare atât de necesar să re-învățăm să fim oameni, să ne iubim și să ne ajutăm unii pe alții, să fim empatici cu semenii noștri. Astfel de gesturi ne arată că se poate, putem fi oameni.

Nu, nu sunt destule cuvinte pentru a mulțumi. Mulțumim însă din suflet. Mulțumim în numele piticilor noștri și al părinților lor. E cel mai minunat dar pe care-l vor primi de Ziua Prematurului.

Proiectul „Dăm startul în viaţă”, proiect comun al Asociației BABY CARE SIBIU, Asociației Maini Unite , Organizatia E.M.M.A. și Asociației Unii pentru Alții a fost finanțat prin fondurile strânse de alergători și susținători prin intermediul Maratonului International Sibiu 2021, un program al Fundației Comunitară Sibiu”.

Mesaj este transmis cu emoție și încântare de două suflete MARI: Dr Maria Livia Ognean, Asociația Baby Care Sibiu- șef secție Neonatologie din cadrul SCJU Sibiu și Ana-Maria Micu- Asociația Mâini Unite Sibiu.

 Fapte. Întâmplări.Pameni frumoși care se implică, dăruiesc, iubesc… JOS PĂLĂRIA!