La finele saptamanii trecute, peste 19.000 de elevi/prescolari erau infectati cu Covid! Vi se pare de… neluat in seama?!?!

În ultima săptămână s-a înregistrat o scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 în mediul școlar și, implicit, a numărului de clase și unități cu activitate organizată în sistem online, confirmându-se trendul descendent.

Conform raportărilor centralizate, la finalul săptămânii trecute, 54 de unități de învățământ (cu personalitate juridică sau structuri) și 2.025 de clase/grupe funcționau în sistem online.

 La momentul raportării, situația epidemiologică se prezenta astfel:

  • 19.064 de elevi/preșcolari – pozitivi Covid-19
  • 4.703 persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar – pozitive Covid-19.

Așa cum transmit reprezentanții Ministerului Educației, în urma administrării testelor antigen pe bază de salivă în unitățile de învățământ, în săptămâna 7-11 februarie 2022 au fost raportate 4.167 teste de salivă pozitive. Dintre acestea, 2.555 (61,31%) au fost confirmate RT-PCR, 971 (23,3%) au fost infirmate RT-PCR, iar pentru 641 (15,38%) de teste nu exista răspuns la data raportării.

 De luat sau nu în seamă???… nu de lata, dar, din păcate sunt unii (și care care își arogă titulatura de format=ori de opinie, jurnaliști, chiar, care îndeamnă oamenii să NU SE MAI TESTEZE, deoarece testarea în sine, „NU VINDECĂ”- -apoi, stimabililor, TESTAREA, în sine, NU E MEDICAMENT/nu TRATEAZĂ O BOALĂ!; aceiași spun și că TESTAREA ÎN SINE NU FACE DECÂT SĂ CREEZE PPANICĂ și, așadar, în opinia lor de doctori in părerologie, ar fi cel mai bine să se refuze testarea!- ABERANT, desigur!!!)