LA MULTI ANI MEDICILOR! SI UN BUCHET DE MULTUMIRI!

Zeci de ani de pregatire continua, sute de ore de studiu, mii pacienti si vieti salvate. In cuvinte putine, cam asa s-ar traduce viata unui medic.

Dar, daca intram putin in profunzimea acestei meserii liberale, nobila, lucrurile nu sunt chiar roz. Poate putin spre gri, precum vremea de toamna.

Medicul este acel om care isi dedica trei sferturi din viata sau chiar mai bine invatarii, iar cei mai multi nu se opresc niciodata din a sti mai mult.

Medicul este omul care alege aceasta meserie din dragoste pentru semeni. Sunt, dar sunt… rar si din aceia ce tin sa fie medici pentru… titlu sau remuneratie.

Si tot medicul este acel om care de multe ori isi pierde sanatatea, isi sacrifica viata de familie, pentru a salva vietile altora.

Incepand cu anul 1984, pe 1 octombrie se sarbatoreste Ziua Internationala a Medicului.

Acum, insa, aceasta zi se marcheaza sub auspicii carncene. Am putea spune ca nici macar nu putem vorbi, in actualul context, de o… „sarbatoare”, din aceea cu discursuri, flori, sampanie, bomboane de ciocolata si fotografii. Anul acesta, aceasta zi, ZIUA MEDICULUI e in fiecare zi, ceas de ceas, in fiece secunda. Pentru ca anul acesta si probabil inca luni bune de acum incolo, medicii sunt PE FRONT, pe frontul acela teribil, in lupta reala pentru vietile tuturor. Sunt in linia I, intr-un razboi urias, imprevizibil.

Culmea, ei, medicii, sufocati de miile de ore de munca, extenuati dar constiinciosi, „incarcerati” in costumele speciale si uneori ei insisi victime ale teribilului coronavirus, sunt bombardati cu „pietre”: acuze, suspiciuni si vorbe otravite, ca doar e mai simplu sa ataci decat sa cumpanesti, sa respecti, sa intelegi…

Dar ei, MEDICII, sunt acolo. LA DATORIE. Drepti ca brazii. Nu le auzim vaietul (nu intereseaza, nu-i asa?!?), nu le mai auzim nici macar sfaturile. Si, totusi, ei sunt acolo ca sa salveze vieti, ca sa faca bine.

LA MULTI ANI TUTUROR MEDICILOR! SI UN BUCHET DE MULTUMIRI!

foto: ziare.com