Labioplastie (P)

Orice femeie care a adunat diverse frustrari legate de sexualitatea sa si anumite imperfectiuni ale zonelor sale genitale poate apela cu incredere la o operatie de labioplastie si astfel poate lupta impotriva diconfortului pe care il resimte.  Acest detaliu poate conduce la o atitudine mai reticenta si o dispozitie mai putin buna.

Exista o serie de motive pentru care femeile fac aceasta alegere de interventie chirurgicala, unele legate de aspect, altele legate de cauze functionale. De la nesiguranta in timpul activitatii sexuale, pana la probleme hormonale aparute dupa nastere sau efectele pierderii in greutate, toate aceste situatii indica necesitatea unei interventii si asumarea riscului.

Procedura de labioplastie consta in modificarea formei labiilor printr-o interventie chirurgicala. Scopul acesteia este obtinerea unei forme mai frumoase a zonei intime. Se pare ca factorii ereditari pot avea un impact asupra tesutului labiei si a aspectului general al acesteia.

Labioplastia poate reda aspectul intinerit si armonios al zonei intime, pentru ca se va interveni direct la labia externa si cea interna. Tot surplusul de tesut va fi eliminat, in asa fel incat labiile sa arate perfect.

Aveti nevoie de maximum 60 de minute pentru efectuarea acestei operatii si, in functie de pacienta, se va folosi fie o anestezie locala, fie una generala.  

Prin operatia de labioplastie se aplica un tratament diferit pentru labiile mici sau cele mari. Astfel, pentru labiile mici se va efectua o reductie in dimensiuni aacestora. O alta varianta este lipoaspiratia la nivelul labiilor mari sau chiar adaugarea de grasime pentru obtinerea unui volum potrivit.

Singurele efecte care pot fi resimtite de catre paciente dupa terminarea operatiei pot fi de genul edemului sau al iritatiilor, insa acestea nu vor ramane mai mult de cateva zile. Cel mai adesea pacientele se simt perfect si se pot intoarce la rutina de dinaintea operatiei dupa primele 2 zile.

Chiar daca aceasta interventie este una mai speciala, femeile cu varste intre 20 si 40 de ani pot apela la aceasta cu incredere. Dincolo de frustrarile la nivelul sexualitatii, multe femei apeleaza la aceasta interventie si datorita disconfortului simtit in timpul activitatilor sportive. Astfel, se poate intampla ca in timpul mersului pe bicicleta sau al alergatului, labiile sa creeze un disconfort si atunci o astfel de operatie poate corecta acest fapt. Chiar si in cazul purtarii anumitor haine multe pe corp poate fi dificil pentru anumite femei sa se expuna. Colantii, costumul de baie sunt exemple de articole de imbracaminte care pot pune multe femei in situatii stanjenitoare.

Va invitam la Clinica Zone Medical Estet din Bucuresti pentru a discuta cu medicul de specialitate despre posibilitatile de a efectua aceasta operatie, riscuri si toate detaliile despre labioplastie pret. Medicul estetician va propune cea mai buna varianta in asa fel incat sa fiti multumita si convinsa de pasii care urmeaza.

Dr. Eugen Turcu si echipa sa sunt incantati sa va ofere sfaturile lor de specialitate si sa va ajute. Experienta sa de 23 de ani si calitatea personalului clinicii va vor convinge sa va lasati pe mana medicilor si sa apelati cu incredere la aceasta interventie chirurgicala.