Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Sfantul Stefan” a fost demis!

Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, l-a demis astăzi, 06 aprilie 2022, pe managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Sfântul Ștefan.

Decizia a fost luată în contextul în care Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a descoperit, în urma unor controale, mai multe nereguli în cadrul spitalului.

Viceprimarul Municipiului București, Horia Tomescu a declarat referitor la această decizie: „L-am demis azi pe managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Sfântul Ștefan.

Controlul de specialitate de ieri al inspectorilor ANPC a arătat că există probleme mari de igienă, mentenanță și funcționare la bucătăria spitalului.

Consider că neregulile identificate sunt de netolerat și incompatibile cu standardele de îngrijire la care au dreptul bucureștenii. Problemele nu sunt de ieri, de azi, ceea ce arată o lipsă totală de preocupare a managerului pentru binele oamenilor bolnavi în timpul care a trecut din 2018 și până acum, de când ocupă această poziție la Spitalul Sf. Ștefan de pe vremea administrației Firea.

Pe lângă demiterea managerului, am dispus ca ASSMB să verifice respectarea tuturor normelor de igienă alimentară de către spitalele din subordine și să colaboreze cu inspectorii ANPC pentru îndeplinirea standardelor cerute de lege.

Tot personalul din spitale trebuie să înțeleagă că siguranța și sănătatea pacienților trebuie să fie pe primul loc.”