Marile speranțe în reciclare deșeuri cu Lion Recycle (P)

Lion Recycle se străduiește să aibă o infrastructură care funcționează bine pentru reciclare deșeuri. Cu un nou sistem de reciclare și valorificare a deșeurilor, reciclarea va fi și mai ușoară. Eliminarea corectă a deșeurilor implică eliminarea în timp util și în siguranță a deșeurilor, urmată de extragerea diferitelor componente valoroase din acestea și apoi valorificarea lor. Pot fi metale, recipiente de sticlă, hârtie și alte elemente. Restul trebuie reciclat. La rândul său, reciclarea deșeurilor responsabil, asigură posibilitatea valorificării acestora. Acum, în lume există mai multe modalități principale de eliminare a deșeurilor: reciclare, incinerare și eliminare. În țările dezvoltate, se utilizează de obicei o abordare combinată.

Metoda de reciclare deșeuri

Marile speranțe în lupta împotriva deșeurilor sunt puse tocmai pe această metodă de reciclare deșeuri. Dacă rata de reciclare este crescută, atunci va fi posibilă reducerea procentului de deșeu trimis la gropile de gunoi cu cel puțin 75%. Acum, din cantitatea totală de deșeuri (65 de milioane de tone), doar 18 milioane de tone sunt sortate. Deșeurile pe care oamenii le aruncă în containere, cu o utilizare adecvată, se pot transforma în produse utile. De exemplu, deșeurile de hârtie pot fi folosite pentru a crea ambalaje din carton, carton ondulat, hârtie de ambalaj, materiale de construcție. Plasticul este folosit la crearea sticlelor PET, recipientelor, lăzilor și chiar îmbrăcămintei. Pachetele Tetra Pak sunt transformate în pungi de hârtie, articole de papetărie și hârtie igienică. La prelucrarea fiecărui material se folosesc tehnologii inovatoare, avansate.

Pachete cu gustări, filme flexibile

Problema cu un astfel de recipient este natura sa multistratificată. Este format din polietilenă, polipropilenă și metal. Un astfel de ambalaj este dificil nu numai de reciclat, ci și de asamblat. În general, volumul unui astfel de ambalaj este mic. Deșeurile de hârtie sunt reciclate de cel mult șapte ori. Când fibrele nu se mai lipesc una de cealaltă după zdrobire, materia primă este trimisă la centralele termice.