MARTI, 3 CEASURI BUNE: Avionul SMURD a zburat mii de kilometri in cateva ore pentru salvarea a 3 bebelusi in stare critica

Astăzi, echipajul aeronavei SMURD Cessna Citation V a îndeplinit cu succes 3 misiuni solicitante, executate contra cronometru, pentru salvarea a 3 bebeluși aflați în stare critică.

Prima misiune SMURD a fost executată pe ruta Târgu Mureș – Budapesta, pentru salvarea vieții unui bebeluș în vârstă de doar 11 zile, diagnosticat cu malformație arterio-venosă de venă Galen.

Nou-născutul a fost preluat și transferat de urgență în capitala Ungariei.

Imediat după finalizarea misiunii din Ungaria, colegii noștri au fost solicitați la Oradea, pentru a ajuta la salvarea vieții unui al doilea bebeluș, diagnosticat cu afecțiuni pulmonare grave, pe care l-au preluat și transferat pe calea aerului, în câteva zeci de minute, la o unitate spitalicească din Sibiu.

În timp ce se pregăteau să decoleze câtre București, dispeceratul SMURD a redirecționat aeronava către Craiova. Un al treilea bebeluș avea nevoie să ajungă de urgență la București, pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate.

Bebelușul, diagnosticat cu afecțiuni pulmonare grave, a fost transferat în 30 de minute în capitală, unde a fost predat în siguranță echipelor medicale.

Îndeplinirea cu succes a misiunilor a fost posibilă datorită abnegației și profesionalismului de care a dat echipa medicală de la UPU-SMURD București.

Muncă, implicare, tenacitate, omenie!