MASURI DE URGENTA: Precautie- dozele din lotul ABV 2856, inlocuite!


România, MĂSURI EXTREME de precauție. „Procesul de vaccinare nu a fost afectat!”, anunță CNCAV.

În cursul acestei seri, a avut loc o ședință la care au participat reprezentanții CNCAV, INSP, MS, ANMDMR. Situația celor două loturi de vaccinuri a fost analizată și s-au decis, în unanimitate, următoarele aspecte:

1. Ca măsură de extremă precauție s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenției Europene a Medicamentului;

2. Se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de față în România;

3. Se înlocuiesc cele 4.257 doze neutilizate existente în centrele de vaccinare, astfel încât procesul de imunizare să nu fie afectat.

Totul se întâmplă după ce mai multe țări au oprit de urgență vaccinarea cu doze din anumite loturi AstraZeneca, în urma apariției unor reacții adverse ce urmeaz să fie minuțios investigate.

Iată că și în România se iau măsuri și, probabil, în paralel, vor fi intensificate metodele de informare, astfel încât cetățenii să cunoască tot ce este necesar despre vaccinarea anti-Covid și despre… vaccinuri.