Medici de familie in toate localitatile din Bihor! DELOC O AMBITIE, O NECESITATE!

 Consiliul Județean Bihor a aprobat în această sptămână un parteneriat cu Instituția Prefectului Județului Bihor, Direcția de Sănătate Publică Bihor și Casa de Asigurări de Sănătate Bihor, pentru a asigura accesul tuturor bihorenilor din mediul rural la servicii de sănătate, prin cabinete de medicină de familie.

Și, într-adevăr, vin vești BUNE!

Mircea Mălan, vicepreședinte CJ Bihor a declarat: „Sunt localități care nu au medic de familie, nu au cabinete medicale, nici puncte de lucru și, în felul acesta, bihorenii din acele zone nu au acces la servicii medicale corespunzătoare. Ne propunem ca în doi ani această problemă să fie rezolvată.”

 Consiliul Județean Bihor va amenaja, dota și renova spațiile alocate cabinetelor de medicină de familie, va acorda facilități și stimulente pentru instalarea unui medic și va colabora cu autoritățile locale pentru a asigura implicarea acestora.

În județul Bihor există în prezent 318 cabinete de medicină de familie aflate în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Bihor și 41 de puncte secundare de lucru. 23 de unități administrativ-teritoriale au deficit de cabinete de medicină de familie, iar două unități nu au niciun cabinet sau punct de lucru.

Instituția Prefectului Județului Bihor va monitoriza și coordona activitățile asumate prin protocol și va colabora cu instituțiile din acord și alte servicii existente pe plan local pentru punerea în practică a obiectivelor stipulate.

Direcția de Sănătate Publică Bihor și Casa de Asigurări de Sănătate Bihor vor derula activitățile specifice pentru a sprijini buna desfășurare a acestui proiect.