Mii de cadre medicale s-au îmbolnăvit din cauza coronavirusului. Cifre impresionante, oameni care suferă. Nu-s cazuri… „fabricate”

TRIST DAR ADEVĂRAT: 3.847 de cadre din rândul personalului medical (medici, asistenți medicali, ambulanțieri și infirmieri) s-au infectat cu noul coronavirus de la debutul epidemiei în România.

Din nefericire, în rândul personalului medical s-au înregistrat 33 de decese, a anunțat Ministerul Sănătății la începutul acestei săptămâni.
Alți 2.000 de angajați din sistemul sanitar, personal nemedical – angajați din sectorul tehnic și administrativ – s-au infectat cu coronavirus.

Dincolo de statistici, sunt oameni. Medici, asistenți, infirmieri, ambulanțieri. OAMENI care au ales ca destin SALVAREA SEMENILOR, Iată însă că mulți dintre ei au căzut pradă cumplitului virus. Unii, din păcate, chiar și-au pierdut viața. Eroic.

Cifre. Statistici. Dincolo de acestea sunt cazuri într-un puzzle dureros, la propriu. Cazuri reale. Ce bine ar fi să putem cu toții să înțelegem și ce bine ar fi, ca printr-o minune, să putem vorbi cu acești oameni. Să poată povești tuturor prin ce au trecut, să ne dea lecții și să tragă ei un semnal de alarmă. Să nu se mai „bată toba” că sunt cazuri inventate, că sunt cifre aranjate din „pix” sau ghicite la vreo ședință de spiritism la vrăjitoarea din capul uliței.

foto: ziare.com