Ministerul Sanatatii (MS) a solicitat azi DSU activarea Mecanismului de protectie civila al UE pentru achizitionarea a 12 700 de flacoane de Tocilizumabum

Ministerul Sănătății (MS) confirmă că a solicitat în această dimineață Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene pentru achiziționarea a 12 700 de flacoane de Tocilizumabum.

Solicitarea vine după ce firma producătoare, care are încheiat un acord cadru și un contract subsecvent cu Ministerul Sănătății, a anunțat că se află în imposibilitatea de a livra medicamentul până la finalul anului 2021, având în vedere situația de stock-out a produsului la nivel global.

În aceste condiții, considerând situația acută provocată de intensitatea valului IV pandemic în România, ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila a solicitat șefului DSU, Raed Arafat activarea mecanismului de protecție civilă.

Menționăm că, Ministerul Sănătății a primit fondurile necesare pentru achiziționarea acestui produs utilizat în tratarea pacienţilor cu forme severe de COVID-19.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a distribuit o nouă tranșă de Tocilizumabum Direcțiilor de Sănătate Publică teritoariale. Este vorba despre 6649 de flacoane care sunt distribuite în spitalele care tratează pacienți COVID-19 cu forme severe de boală.

În ultimele 24 de ore, capitala a depășit pragul de 10/1000 de locuitori la rata de incidență Covid.