Nu va mai salutati cu pumnul! Un sfat… absolut logic!

România a depășit vineri pragul de 10.000 de cazuri noi în 24 de ore. Cât se poate de grav! Și… niciodată nu-i târziu sau… incomod să aflăm sfaturi, să ne dăm seama dacă și cu ce greșim! E nevoie de MAXIMĂ ATENȚIE și MAXIMĂ RESPONSABILITATE! Din partea… tuturor!

„Suntem într-o situație cât se poate de critică în țară, respectiv în plină pandemie cu SARS-CoV-2, care dă această boală nenorocită, COVID-19. Dorința mea cât se poate clară e să văd cât mai puțini pacienți. Ca atare, rugămintea mea este să vă feriți cât mai mult să vă contactați între dumneavoastră, inclusiv în familie. Există un risc mare în acest moment să vă infectați în familie”, a spus Adrian Streinu-Cercel, citat de Mediafax.

Cunoscutul medic ține să dea un sfat tuturor, mai cu seamă celor care greșit au înțeles că, atingându-și pumnul de pumnul închis al unul prieten NU e în pericol de a se infecta!

„Avem tendința să facem un gest simplu, să ne salutăm cu pumnul. După părerea mea, este contraindicat, pentru că în momentul în care faceți asta luați de pe mâna partenerului microbii, iar următoarea mișcare este să îi puneți în palmă, în căușul palmei, iar de aici până la față nu mai e decât un pas. Sfatul meu direct este să schimbați modalitatea de salut. Puteți face așa (mâna dusă la în dreptul inimii – n.r.) sau pur și simplu puteți să dați din cap și obțineți același lucru”, explică Streinu-Cercel. Și are dreptate. Ori că „bați palma frățește, ori saluți nu pumnul… e… cam același lucru!!!