O distractie care ar putea fi… FATALA unui copil din judetul Brasov

Sămbătă, în jurul orei 14.30, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost sesizat prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că 3 minori, care se aflau pe  suprafața înghețată a lacului din localitatea Dumbrăvița, județul Brașov, au căzut în acesta, deoarece gheața s-a spart.

La fața locului s-au deplasat, de urgență, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara, pompieri, dra și o echipa de scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, precum și echipaje SMURD.

 Potrivit primelor constatări, polițiștii au stabilit faptul că 4 persoane, toate în vârstă de 14 ani, se aflau cu bicicletele pe suprafața înghețată a unui lac din localitatea Dumbrăvița, județul Brașov, iar ca urmare a ruperii gheții, 3  victime au căzut în lac.

Doi dintre copii au reușit să iasă deja din lac. Pentru cel de-al treilea sunt, încă, în desfășurare ample activități de căutare de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov.

În condițiile în care temperatura apei este destul de scăzută și lacul este adânc, nu se știe cît de mult poate rezistat un copil, pe vreme vitregă, chiar și dacă ar ști să înoate…

foto: ziare.com