O fi bine, o fi… bai?!? Peste 130.000 de imunizari realizate la Circul Metropolitan intr-un an de activitate

La mai bine de un an de la deschidere, Centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan București a ajuns astăzi la momentul bilanțului.

Duminică, 20 martie, a însemnat ultima zi de activitate „la Circ”, pentru toți medicii, asistenții medicali și personalul administrativ care au lăsat aici un an din viața lor profesională. Un an greu, plin de provocări, dar și de momente memorabile, implicare și solidaritate în lupta cu o criză sanitară fără precedent.

Deschis în două etape, în februarie-martie 2021, în urma eforturilor susținute depuse de Primăria Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Centrul de la Circul Metropolitan a funcționat o lungă perioadă la capacitate maximă, cu 14 fluxuri de vaccinare, aici fiind realizate în total peste 130.000 de vaccinări cu serurile produse de Pfizer-BioNTech, Johnson&Johnson și Astra-Zeneca.

Potrivit informațiilor oferite de Primăria Capitalei, începând din 26 ianuarie 2022, odată cu startul oficial al campaniei de vaccinare pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5-11 ani, la Circul Metropolitan a fost amenajat un flux special pentru aceștia, unde au fost realizate 1.100 de vaccinări.

Personalul care a deservit centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan București a fost asigurat integral de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, fiind format din 100 de medici și asistente medicale, sub coordonarea Dr. Oana LUPAȘCU și a Dr. Adriana NEDELEA și din peste 40 de registratori medicali și personal administrativ.

Cu toții merită mulțumiri și întrega apreciere pentru dăruirea și profesionalismul dovedite în activitatea de vaccinare de la Circul Metropolitan, și pentru contribuția adusă la succesul acestui demers de anvergură în beneficiul sănătății publice.