O noua prelevare de organe la Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti

Cu toate restricţiile şi dificultăţile impuse în actualul context pandemic, Spitalul Municipal de Urgență Moinești (SMUM) a realizat o nouă prelevare de organe şi ţesuturi.

O echipă mixtă de medici ai SMUM (dr. Dascălu Corina, medic primar A.T.I., dr. Anghel Nina Maria-kdp şi as. Mariana Chirilă) aflată sub coordonarea Agenției Naționale de Transplant (dr. Radu Zamfir) și a unității regionale Iași (dr. Neagu Raluca) a făcut posibilă derularea cu succes a “lanţului vieţii”.

Intervenţia de prelevare a ficatului a fost realizată de o echipă a Institutului Clinic Fundeni-București (sub coordonarea dr. Vatachki  Guenodiy Roumenov, medic specialist chirurgie general) împreună cu echipa de chirurgi ai SMUM (condusă de prof. univ. dr. Cotîrleț Adrian, medic primar chirurgie generala), organul prelevat fiind transportat la Institutul Clinic Fundeni-București.

Practic, prin implicarea echipei de medici, am reușit să răspundem, în timp util, necesității unui pacient a cărui viață depindea de acest transplant hepatic”, a subliniat prof. univ. dr. Adrian Cotîrleț.

Prelevarea corneei a fost realizată sub supervizarea doamnei dr. Călțaru Dana Cristina (medic primar oftalmolog la Spitalul Județean Bacău) și a fost transportată la Clinica de Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Spiridon” Iaşi.       

În calitate de manager al SMUM, dar, mai ales de medic, îmi exprim recunoștința și respectul față de efortul și implicarea de care au dat dovadă echipele medicale pentru a duce la bun sfârșit această procedură prin care am reușit salvarea unei vieți ca urmare a deciziei familiei pacientei aflate în moarte cerebrală. Totodată, doresc să mulțumesc tuturor cetățenilor care înţeleg că donarea de organe este expresia cea mai vie de altruism de care putem da dovadă și prin care oferim șansa la viață unui om pe care nu-l cunoaștem!”, a mai declarat prof. univ. dr. Adrian Cotîrleț.