OFICIAL: Capitala a depasit rata de acoperire vaccinala de 50% din populatia rezidenta eligibila. Pe de alta parte, insa…

„În momentul de faţă, la nivelul municipiului Bucureşti s-a depăşit rata de acoperire vaccinală de 50% din populaţia rezidentă eligibilă, de peste 12 ani, mai exact este 50,15%, urmat judeţul Cluj, care are o rată de acoperire vaccinală de 46,32%. Ca sumarizare, 40% dintre judeţe, incluzând municipiul Bucureşti, au o rată de acoperire vaccinală de peste 30%, aproximativ 55% dintre judeţe au o rată de acoperire vaccinală între 20 şi 30% şi mai sunt două judeţe, Giurgiu şi Suceava, care au o rată de acoperire vaccinală aproape de 20%, în jur de 19,7%”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, în cadrul unei conferinţe de presă susținută marți la Palatul Victoria.

 Ar fi de punctat, însă, că în ultimele 24 de ore, în bucurești, au fost confirate pozitiv nu mai puțin de 1048 de persoane.

 Potrivit precizărilor făcute de oficial, în prezent sunt active aproximativ 581 de centre de vaccinare, cu 837 de fluxuri.