OMS acuzata IN FALS de asa-zise „crime impotriva umanitatii”! Avertisment RO Vaccinare

RO VACCINARE atage atenția:

Mesaj de interes! Reiner Fuellmich și „Tribunalul Poporului”: o acumulare de dezinformări și teorii ale conspirației!

Bazaconii de import!

Așa-numita „Curte Populară a Opiniei Publice” („People’s Court of Public Opinion”) ar urma să efectueze o anchetă care va permite să fie depuse acuzații pentru „crime împotriva umanității” împotriva Organizației Mondiale a Sănătății, Forumului de la Davos, a oamenilor de știință și oficialităților. Așa a afirmat, pe 5 februarie 2022, avocatul german Reiner Fuellmich într-un videoclip distribuit de aproape 8,000 de ori într-o săptămână în rândul utilizatorilor români de Facebook, în care a asigurat că „inculpații” au planificat și au impus o „falsă pandemie” lumii. Cu toate acestea, procedura nu are temei juridic și întregul discurs al lui Fuellmich se bazează pe informații false și teorii ale conspirației care au circulat pe tot parcursul pandemiei de Covid-19.

Segmente de lungimi diferite ale acestui discurs au fost distribuite de mii de ori pe rețelele sociale în februarie 2022, în multe limbi, inclusiv spaniolă, engleză, franceză și olandeză și au fost verificate de AFP în Argentina.

Dar declarațiile din discursul lui Fuellmich care fac de fapt parte dintr-un videoclip mai lung de 1,5 ore sunt de fapt o acumulare de afirmații false și nefondate despre pandemia de Covid-19.

Afirmații înșelătoare promovate de Fuellmich:

„Nu există o pandemie (de coronavirus), ci o plandemie a testelor PCR”: FALS

-Contrar a ceea ce spune Fuellmich, testele PCR sunt, în general, considerate a fi „standardul de aur” pentru diagnosticarea Covid-19, a declarat un purtător de cuvânt al Administrației americane pentru Alimente și Medicamente (FDA).

Covid-19 nu este mai periculos decât gripa comună: FALS

-Gripa sezonieră (gripa) și Covid-19 au simptome similare, după cum este explicat pe site-ul OMS. Dar rata de reproducere și rata de mortalitate, precum și posibilitățile de tratament sunt diferite.

-Cu toate acestea, experții intervievați de AFP în mai multe verificări subliniază că Covid-19 este mai periculos decât gripa.

Covid-19 poate fi tratat cu vitamina C, D, zinc, ivermectină și hidroxiclorochină: NEFONDAT

-Vitaminele stimulează sistemul imunitar, dar nu există nicio dovadă că acestea previn transmiterea Covid-19 sau că o vindecă, după cum se explică în mai multe verificări.

-Institutul Național de Sănătate din Statele Unite (NIH) afirmă că nu există dovezi că consumul de vitamina C sau vitamina D are un impact asupra prevenirii sau tratamentului Covid-19.

-EMA sfătuiește împotriva utilizării ivermectinei pentru tratamentul Covid-19, deoarece datele științifice recente nu susțin beneficiile acesteia, în timp ce OMS a recomandat ca ivermectina să fie utilizată pentru tratamentul Covid-19 doar în cadrul unor studii clinice, în ghidurile publicate la 31 martie 2021. Și chiar și acest ultim studiu, publicat la 18 februarie 2022, nu a dovedit eficacitatea acestui medicament împotriva Covid-19.

-În prezent, nu există dovezi nici în ceea ce privește eficacitatea hidroxiclorochinei. Studiile randomizate (metoda considerată cea mai fiabilă pentru testarea unui tratament, cu un grup care primește tratamentul și un grup de control care primește un placebo), cum ar fi în cazul studiului britanic Recovery, al studiului francez Hycovid sau al studiului Solidarity realizat de OMS, au concluzionat că nu este eficientă împotriva Covid-19.

Vaccinurile sunt ineficiente, periculoase și modifică ADN-ul: FALS

-Vaccinurile împotriva Covid și-au demonstrat eficacitatea în prevenirea apariției unor forme grave ale bolii.

-Potrivit unui studiu al Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, publicat în noiembrie 2021, se estimează că vaccinurile împotriva Covid-19 au salvat viețile a aproape o jumătate de milion de persoane de peste 60 de ani între decembrie 2020 și noiembrie 2021.

-Siguranța vaccinurilor Covid-19 a fost demonstrată. EMA subliniază că vaccinurile împotriva Covid-19 pot fi autorizate în Europa numai dacă „respectă toate cerințele de calitate, siguranță și eficacitate prevăzute în legislația farmaceutică a UE”.

***Toate detaliile privind combaterea informațiilor înșelătoare promovate în clip pe:

Fiecare se poate implica. Raportați informațiile false. Cele mai virale pot fi semnalate la agenția care se ocupă de fact-checking în România: https://verificat.afp.com/contact sau prin e-mail: verificat@afp.com. ”

Sursa: AFP