(P) Beneficiile coroanelor EMAX asupra psihicului

Coroanele EMAX au o gamă largă de beneficii estetice și de sănătate dentară, însă știai și de beneficiile coroanelor EMAX asupra psihicului? Află totul despre coroanele EMAX de la Dr. Marana în acest articol!

O reclamă cât o mie de cuvinte

Una dintre cele mai bune reclame la un cabinet stomatologic a apărut pe internet acum câțiva ani. De atunci, a câștigat multe premii de originalitate și a ajutat o mulțime de oameni să conștientizeze faptul că sănătatea orală este extrem de importantă.

Reclama era cât se poate de simplă: o familie fericită, zâmbing larg la poză. Una dintre persoanele de pe afiș avea lipsă un dinte din față. Când oamenii vedeau dintele lipsă, tindeau să citească textul de dedesubt, text care spunea ”nici n-ați observat că n-are sprâncene”. În acel moment, oamenii vedeau și sprâncenele lipsă ale aceleiași persoane din poză. Concluzia? Un dinte lipsă atrage atenția totală asupra sa, orice alte defecte (ori calități) ale persoanei respective nu mai contează. Așadar, frumusețea danturii noastre are o importanță vitală în modul cum ne percepem noi și cum ne percep alții.

Din dorința de a oferi pacienților o dantură frumoasă, sănătoasă, care să le permită să aibă același stil de viață pe care l-ar fi avut cu dinții lor naturali, specialiștii și laboratoarele stomatologice au încercat de-a lungul timpului să creeze materialul ideal din care să fie construite coroanele dentare. Așa a luat naștere ceea ce astăzi numim coroana dentară EMAX. Dr. Marana din București, medic stomatolog specializat pe estetică dentară, ne explică tot ce trebuie să știm despre EMAX!

Ce este o coroană dentară EMAX?

Coroanele dentare EMAX sunt un tip inovativ de coroane. Acestea se realizează integral din ceramică, material care este supus unui proces de presare în vederea obținerii unei durități cât mai apropiate de cea a dinților naturali. Acest lucru asigură un nivel de calitate a vieții asemănător cu cel al unei persoane care are dinții naturali funcționali, oferind confort maxim la vorbire, la mușcare și la zâmbit.

Cea mai mare diferență dintre o coroană dentară obișnuită și o coroană dentară EMAX este faptul că, spre deosebire de cele obișnuite, coroanele EMAX nu conțin acel suport de metal. Dacă vă întrebați ce importanță are prezența suportului de metal, ei bine, trebuie să știți că acele suporturi de metal sunt cauza pentru care apar liniile închise la culoare de la baza coroanelor, pe gingie. Acele linii sunt nu doar incredibil de inestetice, însă din cauza lor orice privitor va ști că aceia nu sunt dinții voștri naturali.

Desigur, ați putea spune că acele linii nu contează, tot ce contează e ca dantura să fie funcțională, însă ținem să vă contrazicem. O dantură estetică înseamnă, de fapt, un psihic sănătos.

Beneficiile coroanelor EMAX asupra psihicului pacienților

O coroană aplicată peste un suport de metal este, așa cum am menționat și mai sus, inestetică, din cauza liniilor închise la culoare ce apar pe gingii. În ciuda faptului că aplicarea poate fi de nota zece, iar pacientul se poate bucura de o mușcătură sănătoasă și puternică, acea linie îl va împiedica să zâmbească așa cum își dorește.

Adevărul este că, oricât am nega acest lucru, defectele estetice influențează părerea altora despre noi. Acest lucru este absolut normal și nu are nimic de-a face cu superficialitatea unei persoane. Fiecare dintre noi are în instinctele primare dorința de a vedea frumosul în lucruri și în oameni. Atunci când observăm la cineva un defect fizic, psihicul nostru reacționează involuntar și ne face să respingem acea persoană.

O persoană care are acele linii închise la culoare de-a lungul gingiilor nu va putea niciodată să zâmbească larg. Acest lucru va cauza grave complexe de inferioritate, care, conform efectului bulgărelui de zăpadă, se vor agrava în timp, pe măsură ce liniile se înnegresc ori se adâncesc.

Acest lucru nu se întâmplă atunci când alegi coroanele EMAX pentru că, așa cum am menționat mai sus, acestea sunt lipsite de suportul de metal și, prin urmare, nu cauzează acele linii inestetice. Pacientul care optează pentru acest tip de coroane va beneficia de toate aspectele bune ale vieții, de la zâmbet frumos până la o mușcătură puternică, fără a trăi cu frica unei fisuri la nivelul coroanelor. Ce înseamnă acest lucru? Încredere în sine și în propriul zâmbet, adică un psihic echilibrat!

Dr. Marana – lucrări EMAX în București/Ilfov

Dacă vrei să beneficiezi de tot ceea ce înseamnă o lucrare EMAX executată perfect, îți recomandăm să alegi Dr. Marana din București. Experiență și profesionalism în serviciul tău!