(P) Ce sunt analizele medicale și care este scopul lor

Analizele medicale sunt analize realizate cu scopul verificării stării de sănătate, pentru a diagnostica o boală, pentru a afla cât de severă este o afecțiune sau pentru a descoperi dacă organismul răspunde sau nu la tratament. Din acest motiv, sunt un instrument excelent pentru îmbunătățirea sănătății.

 Probele biologice recoltate sunt studiate într-un laborator analize Pitești, de exemplu, la care poate apela orice persoană care dorește să-și facă un set de analize medicale.

Mai exact, oricând ai nevoie de analize medicale de calitate, Centrul Medical Binisan care dispune de laborator de analize propriu, este soluția perfectă pentru tine. Dotat cu cele mai performante aparate și echipamente din domeniu, acest centru oferă tuturor celor care îi calcă pragul, cea mai largă gamă de servicii medicale și șansa de a face analize de calitate, întotdeauna rapid și la cele mai bune prețuri.

Prin urmare, dacă locuiești în Pitești, Drăgășani, Curtea de Argeș, Caracal, Câmpulung, Râmnicu Vălcea, Slatina, Corabia te poți considera un om norocos. Ai șansa să-ți faci oricând dorești analize medicale de calitate și să primești rezultatul în cel mai scurt timp.

De asemenea, pe lângă faptul că, de îndată ce vei intra în Centrul Medical Binisan, te vei simți aproape ca acasă, vei beneficia și de reduceri și prețuri promoționale periodic. Așadar, în orice moment vrei să te bucuri de servicii medicale de excepție, alegi acest centru medical și îi lași pe cei mai buni specialiști din domeniu să aibă grijă de sănătatea ta.

De ce să-ți faci analize medicale regulate

Prin efectuarea analizelor medicale regulate se pot preveni sau detecta unele patologii care, în fază incipientă, nu generează simptome.

Altfel spus, analizele medicale sunt cu adevărat importante în vederea punerii unui diagnostic, dar și în vederea stabilirii tratamentului și pentru monitorizarea bolilor în vederea stopării evoluției lor. Probele utilizate pentru efectuarea analizelor pot fi, de exemplu, de sânge sau urină.

Obiectivele analizelor medicale 

 • Prevenirea afecțiunilor: acest lucru se realizează prin intermediul analizelor regulate. În acest fel, se verifică starea de sănătate și, în cazul în care ceva este în neregulă, medicii pot stabili tratamentul corespunzător conform rezultatelor analizelor.
 • Confirmarea unui diagnostic sau excluderea lui: atunci când medicul are suspiciuni cu privire la afecțiunea de care ar putea suferi o persoană, acesta recurge de obicei la aceste analize de laborator pentru a confirma că aceasta suferă de respectiva boală sau pentru a exclude această posibilitate.
 • Cercetare: diverse analize medicale se realizează și în laboratoarele de cercetare, în special pentru dezvoltarea de noi medicamente sau tratamente.

Cum se clasifică analizele medicale?

În laboratoarele de specialitate se pot recolta un număr mare de probe pentru stabilirea unui diagnostic corect și a tratamentului optim. Astfel, analizele medicale pot fi clasificate în funcție de tipul testului care se efectuează.

 Hemoleucograma

Hemoleucograma (hemograma în termeni uzuali) este un test de sânge complet care evaluează starea de sănătate a unei persoane și identifică anumite afecțiuni. El este utilizat și pentru a monitoriza evoluția unei boli acute sau cronice.

Acest test ar trebui făcut periodic, deoarece măsoară compoziția sângelui și permite evaluarea diferiților markeri din domeniul hematologiei.

Analiză microbiologică

Acest test examinează bacteriile, ciupercile și virușii pentru a diagnostica posibile patologii infecțioase. Probele pot fi fecale,  urină etc. Prin acest tip de analiză microbiologică se poate determina și sensibilitatea acestora la antibiotice.

Analiză biochimică

Acest tip de analiză urmărește să cunoască parametrii fiecărei substanțe, cum ar fi urina și sângele. Analiza biochimică a urinei are în vedere cunoașterea densității, pH-ului, nitriților, glucozei, corpilor cetonici, proteinelor, bilirubinei, urobilinogenului, acid ascorbic, leucocitelor, hematiilor.

În ceea ce privește analiza biochimică a sângelui, aceasta este o metodă de analiză a nivelurilor glicemiei, a balanței hidro-electrolitice și a funcției renale.

Analiză genetică

Odată cu examinarea unei probe de sânge sau a unui fir păr, pot fi găsite posibile anomalii genetice sau mutații pornind de la studiul ADN-ului. Testul genetic face parte, de asemenea, dintre testele efectuate pe nou-născuți sau înainte de naștere pentru descoperirea bolilor genetice.

Concluzie

Acestea fiind zise, dacă dorești să-ți faci un set de analize pentrua-ți verifica starea de sănătate, trebuie să știi că pentru a veni în sprijinul sănătății tale, echipa Binisan a creat o serie de pachete la prețuri exepționale.

Dintre acestea face parte Pachetul de analize generale, un pachet ce cuprinde următoarele analize uzuale:

 • Hemoleucograma completă,
 •  Glicemie,
 •  Colesterol, Colesterol – VLDL,
 • Lipide totale,
 • Trigliceride,
 •  Uree,
 • Creatinina,
 • Fosfataza alcalină,
 • Calciu total,
 •  Sideremie,
 •  Magneziu,
 • Fosfor,
 •  TGO,
 • TGP,
 • Acid uric,
 • Amilaza.

Efectuarea analizelor uzuale poate să dezvăluie informații importante cu privire la modul de funcționare a organelor, cât și faza de dezvoltare a unor boli ( aspecte indicate de valorile acestor analize). Reține! Analizele de rutină pot, uneori, salva viața. În plus, cu ajutorul lor poți depista la timp anumite afecțiuni care, dacă sunt ignorate, se pot agrava.

Sănătatea este darul cel mai frumos și mai bogat pe care natura știe să-l facă (Michel de Montaigne). Ai grijă de ea cu ajutorul Centrului Medical Binisan!