Adrian-Ioan Veştea, președintele Consiliului Judeţean Braşov, a semnat Protocolul de colaborare între Ministerul Sănătăţii, Municipiul Braşov şi Judeţul Braşov, în vederea realizării obiectivului de investiţii „Spitalul Regional de Urgenţă Braşov”.
Evenimentul a avut loc la sediul Primăriei Braşov şi a fost precedat de o întrevedere a ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă, cu primarul Allen Coliban, preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea şi prefectul Cătălin Văsii, pe tema proiectelor de infrastructură spitalicească aflate în pregătire la nivelul judeţului Braşov.
Între acestea, proiectul Spitalului Regional de Urgenţă Braşov şi cel al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie au fost tratate cu prioritate.
Potrivit ministrului Ioana Mihăilă, viitorul Spital Regional al Braşovului ar putea fi finanţat în cadrul Programului Operaţional Sănătate 2021-2027 care urmează să aibă o alocare special dedicată spitalelor regionale, în timp ce pentru noul Spital de Infecţioase şi Pneumoftiziologie, proiect aflat la nivelul de studiu de prefezabilitate, Ministerul Sănătăţii aşteaptă studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, astfel încât să-l poată include în Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Preşedintele CJ Braşov i-a prezentat ministrului modalitatea în care administraţia judeţeană s-a implicat atât în gestionarea crizei COVID-19, cât şi în asigurarea fondurilor necesare modernizării infrastructurii celor şase spitale din subordine, dotării acestora cu echipamente şi aparatură de înaltă performanţă şi asigurării funcţionării lor la cele mai bune standarde de calitate.
Potrivit informațiilor oficiale, aproape 60 de milioane de lei din bugetul judeţean au fost alocate în anul 2020 spitalelor braşovene, la care s-au adăugat fondurile europene nerambursabile atrase în cadrul proiectelor de eficientizare energetică a clădirilor unităţilor medicale, dotări cu echipamente pentru ambulatorii şi unitate de primiri urgenţe, precum şi gestionarea crizei COVID-19.
De remarcat, Adrian-Ioan Veştea i-a înmânat oficialului guvernamental o solicitare din partea Primăriei Oraşului Rupea, pentru cedarea cu titlu gratuit a unui imobil situat în vecinătatea Cetăţii Rupea, aflat în proprietatea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi care a ajuns într-o stare avansată de degradare.
În cazul în care va fi promovată o Hotărâre de Guvern de trecere a imobilului în proprietatea Oraşului Rupea, autorităţile locale doresc să reabiliteze clădirea şi s-o transforme într-un centru medico-social.