„Plimbare” de urgenta cu elicopterul SMURD din pricina unei muscaturi de VIPERA

Un bărbat de 65 ani, din localitatea Juliţa-județulArad, a făcut o iminentă căătorie cu… elicopterul, dar nu de plăcere ci pentru că viața sa era în pericol.

Victima a fost preluată de un elicopter SMURD care l-a dus la Spitalul Judeţean din Arad, după ce a suferit din pricina unei… mușcături de viperă în timp ce lucra în grădina casei.

“Bărbatul a fost adus la Unitatea de Primire Urgenţe cu elicopterul SMURD, după ce a fost muşcat de o viperă. Medicii i-au administrat tratamentul specific – ser antiviperin – iar acum este sub supraveghere medicală în Secţia Terapie Intensivă”, a precizat joi purtătorul de cuvânt al SCJU Arad, Simina Roz.

* O mușcătură de viperă, care poate fi de la o viperă neveninoasă sau veninoasă, este o rană provocată de colții acesteia. Aceste mușcături pot cauza intoxicația cu venin și, dacă mușcătura este extrem de gravă, poate fi fatală, în funcție de tipul de venin pe care îl produce vipera și de letalitatea acesteia. Toate viperele ar trebui considerate veninoase, deși numai câteva secretă suficient venin pentru a inocula otrava suficient de adânc încât să pătrundă în țesuturi.

foto: Facebook