Ploiesti, mai 2022. Un batran moare in poarta Spitalului Municipal. Paznicul- inert, nu cheama pe cineva in ajutor! Conducerea spitalului TACE!

„Informaţiile pe care le-am primit în primă fază sunt contradictorii, de aceea am dispus aceste verificări. Indiferent de funcţie, suntem în primul rând oameni şi dacă se dovedeşte vinovăţia salariaţilor de la spital, vom merge chiar până la desfacerea contractului de muncă”, comunica vineri seară primarul muniipiului Ploiești, Andrei Volosevici, după o tragedie de neimaginat pentru o țară civilizată a secolului 21, tragedie petrecută… în poarta Spitalului Municipal și care s-a soldat cu decesul unui bărbat de 86 de ani, „sub nasul” paznicului…

 Practic, așa cum urlă- pe drept cuvânt presa locală, de mai bine de 24 de ore, victima s-a prăbubșit, în stare de inconștiență, iar OMUL dela Poartă n-a mișcat niciun deget, n-a anunțat pe nimeni, n-ar fi reacționat în niciun fel…

A reacționat însă primarul, care a transmis un mesaj, au făcut declarații cei de la Serviciul de Ambulanță Prahova, de la ISU Prahova… au reacționat oamenii, pe rețelele de socializare… în schimb conducerea spitalului… pare să se fi topit în năduful unei seri de vară. Nicio declarație, NIMIC, nici măcar acolo, un „ne pare rău”, „condoleanțe familiei” sau… „vom investiga…” N-I-M-I-C!!!!! DE CE???

Și ar mai fi de spus ceva, până la reacția (inexistentă) a conducerii spitalului: a fi PAZNIC sau angajat oarecare(NU CADRU MEDICAL) într-un spital/policlinică NU te scutește de îndatoririle de OM, de CETĂȚEAN! Ba… dimpotrivă. Și asta nu ține de vreo diplomă! Ține de EDUCAȚIE, de cei 7 ani de acasă!