Politista din Giurgiu, salvata prin implicarea si daruirea colegilor si a unor medici de nota 10 din Turcia

De Paști se întâmplă minuni! Dovada… Sunt lângă noi OAMENI cu suflat mare, oameni care sunt îngeri pentru semenii lor… chair adcaă, sau paote tocmai pentru că… poartă uniformă. O poveste care ne învață…

”Marea sărbătoare a creștinătății a Învierii Domnului a adus prilej de bucurie și speranță colegei noastre Ion Marinela sau Mary cum îi spun colegii din cadrul IPJ Giurgiu, pentru care în urmă cu aproximativ trei săptămâni lansam un apel la mobilizare si sprijin pentru operația de care aceasta avea nevoie.

În fapt, Mary fusese programată să fie operată de urgență la Spitalul Foișor din București, dar haosul creat de transformare a unității spitalicești într-una exclusiv Covid, i-au năruit acesteia orice speranță.

Deși ulterior mediatizării cazului, a intervenit secretarul de stat Raed Arafat, pentru o nouă consultație și reprogramare pentru operație la Spitalul Universitar din București, pentru Mary timpul nu mai avea răbdare, așteptarea unui nou termen îndelungat i-ar fi putut pune în pericol sănătatea, iar aceasta deja se programase la o clinică de specialitate din Turcia.

A existat o mobilizare exemplară din partea tuturor colegilor, cât și din partea societății civile care au înțeles strigătul de durere al colegei noastre, iar în foarte scurt timp s-a strâns suma necesară pentru deplasarea la clinica din Turcia.

În urma cu o săptămâna, colega noastră a ajuns la clinica Avicenna Hastanesi din Istanbul, acolo unde o echipa de medici au consultat-o și au procedat de îndată la începerea unui tratament specific prin introducerea unor substanțe în zona sacroiliacă pe mai multe niveluri ale coloanei, cu ghidaj asistat pe monitor, sub anestezie locală. Această procedură urmează să fie repetată la o perioadă de aproximativ 6 luni.

Cert este că acum colega noastră poate merge normal, medicii turci fiind adevărați îngeri pentru aceasta. Bucuria Învierii Domnului a readus speranța pe chipul colegei noastre, care vă mulțumește nespus de mult pentru mâna de ajutor pe care ați întins-o. Și noi vă mulțumim în același timp pentru ca ați dat curs apelului umanitar lansat și vă dorim sărbători cu sănătate, liniște și bucurie”.

Povestite de reprezentanții Sindicatului Europol.