Posibil… OBLIGATORIU masti de protectie in anumite spatii??? Intre timp, unele Directii de Sanatate Publica „fac nani”???

Președintele Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților, Nelu Tãtaru, nu a exclus reintroducerea obligativității măștilor de protecție în anumite spații publice, în contextul creșterii numărului cazurilor de Covid-19.

”Avem o creștere a numărului de cazuri de Covid-19, nu putem vorbi încă de un val șase. Avem o perioadă în care avem o mobilitate exagerată, este perioada concediilor și atunci putem vedea că avem și un contact care poate duce la aceste infecții, dar trebuie să recunoaștem la fel că nu mai putem juca cu aceleași arme cu care jucam acum doi ani, să spunem. Avem o activitate intensă, sunt lunile de vară, dar, în același timp, cred că ar trebui ca niște obiceiuri să ne fi rămas în minte de acum doi ani sau de acum un an. De aceea, spuneam și vorbeam și cu niște colegi de-ai mei de aici din spital, dacă în acești doi ani am învățat măcar câteva lucruri elementare, să ne spălăm pe mâini și când acuzăm niște semne respiratorii, să purtăm noi o mască, ca să nu-i forțăm pe ceilalți să poarte o mască, să evităm locurile aglomerate sau să fim în acele locuri aglomerate cu o mască, cred că sunt niște măsuri minime, care ar putea să ne facă să trecem ca peste o boală strict respiratorie și nu într-un context masiv pandemic”, a declarat deunăzi Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății în… plină pandemie.

În contextul dat, nu putem să nu remarcăm faptul că, spre exemplu, nici DSP București, nici DSP Ilfov NU AU PUBLICAT nici marți- 12 iulie, nici miercuri- 13 iulie, nicio informare privind numărul de cazuri sau rata de incidență Covid. (nu de alata, dar totuși e bine și corect ca omul de rând să fie INFORMAT și, în cazul unor decizii, să înțeleagă „ce și cum”) Asta în situația în care începând de marți s-a impus, din nou sistemul raportărilor zilnice și în condițiile în care, spre exemplu, DSP Prahova, DSP Sibiu… etc au publicat în ambele zile raportări minuioase, pe fiecare localitate, anunțând și în ce scenariu se încadrează fiecareunitate adminsitrativ-teritorială.