PREMATURITATE DE… SUCCES: De la nasterea cu 12 saptamani inainte de termen la… campioana internationala de gimnastica

Holly Beard a avut la naștere 1160 g dar este acum o campioană internațională la gimnastică…

. Din momentul în care a venit pe lume, viața acestei adolescente a fost o luptă. S-a născut cu 12 săptămâni înainte de termen, cu doar 1160 g, cât o pungă de zahăr, și părinților ei le-a fost teamă că o vor pierde. Dar încăpățânarea lui Holly a ajutat-o să sfideze riscurile și să meargă mai departe ajungând campioană internațională la gimnastică. În timp ce era gravidă, mama lui Helen a călătorit spre Hertfordshire să-și viziteze rudele și, pe neașteptate, placenta s-a dezlipit la miezul nopții. Șocat, îngrozit și temător, James, tatăl lui Holly, a fugit cu Helen la Addenbrooke’s Hospital din Cambridge.

 Potrivit mărturiilor ofciale, după 3 zile Holly s-a născut prin operație cezariană de urgență cu și a avut nevoie de ventilație în terapia intensivă neonatală (TINN). Mama ei spune: ”A fost cu adevărat un șoc. Eram anxioasă când spitalul a decis că am nevoie de cezariană de urgență. Eram îngrijorată și pentru copilul de acasă de 1 an de care nu fusesem nici un moment despărțită până atunci. După naștere am aruncat o privire spre ea pentru că au luat-o să o ventileze și au intubat-o ceea ce a fost foarte stresant. Într-un mediu așa de străin cel mai greu lucru a fost să nu mă panichez când un aparat începea să bipăie”.

Câteva săptămâni mai târziu, chiar imediat înainte de Crăciun, Holly a devenit mai puternică și a fost transportată cu ambulanța neonatală mai aproape de cază, TINN a Sunderland Royal. Iar în ziua de Crăciun din 2006 Helen și James au primit cel mai frumos dar dintre toate. Personalul a putut să o înțărce pe Holly de pe CPAP și devotații ei părinți au putut să-și țină în brațe pentru prima dată fiica.

De Anul Nou, Holly a fost mutată în unitatea specială unde a rămas încă 9 săptămâni. Helen spune: ”Eram disperată să o aduc acasă dar a trebuit să așteptăm până a fost suficient de puternică pentru a călători. Personalul de la maternitatea Rosie Addenbrooke a fost așa de minunat cât timp au îngrijit-o, ei ne-au ușurat anxietățile și ne-au ajutat să ne construim o rutină. Au făcut tot ce au putut pentru a ne face un Crăciun frumos și le sunt extrem de recunoscătoare. Îngrijirea pe care i-au oferit-o și susținerea pe care ne-au dat-o au fost uimitoare în toate spitalele”. Cu spirit de luptătoare, Holly a devenit tot mai puternică cu fiecare zi. În primii ei doi ani de viață a avut în mod regulat bronșite dar nu a rămas cu disabilități pe termen lung.

La vârsta de 3 ani, Marea sportive de mai târziu, Holly, a început gimnastica cu locul de la Dunston Activity Centre. Fiind foarte timidă și destul de micuță, Helen și James au încurajat-o să facă gimnastică pentru a-și îmbunătăți echilibrul, coordonarea și puterea.

 La vârsta de 7 ani, Holly s-a alăturat clubului South Tyneside Gym și a trecut repede la secțiunea de elită în doar doi ani. Are acum 13 ani și se antrenează 22 de ore cu antrenorii în fiecare săptămână de când a atins nivelul național și internațional de gimnastică acrobatică. Prin muncă grea și dedicare, Holly a luat medalia de bronz la British Tournament din 2017 și pe cea de argint la Torino, Italia în 2018 și a primit titlul de Primary Young Sport Achiever oferit de SSP Gateshead în 2017. Părinții ei sunt foarte mândri de felul în care micuța lor fetiță a devenit o tânără activă și hotărâtă. Holly continuă cu pasiune antrenamentele și visul ei este să reprezinte echipa Marii Britanii în viitor.

Ea spune: ”Mi se pare straniu când privesc fotografiile de când eram mică, să știu că eram așa de mică și de slăbuță. Este înspăimântător să vezi toate acele tuburi și fire de care aveam nevoie pentru a supraviețui. Nu știu dacă nașterea mea prematură a contat pentru ce sunt azi dar mama spune că sunt încăpățânată și răbdătoare așa că cred că aceste calități poate că m-au ajutat”.

AȘADAR, O POVESTE DESPE SUCCES…, ÎNCREDERE, ȘANSĂ ȘI…MEDICI DE NOTA 10!

Surse: https://www.chroniclelive.co.uk/…/premature…/ BABY CARE SIBIU

Surse foto: www.chroniclelive.co.uk