Prim-ministru: „Guvernul va acorda sprijin pentru ca Serviciile de Ambulanta sa beneficieze de noi mijloace de interventie si de resursa umana de care are nevoie”

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța”, alături de reprezentanți ai conducerii serviciilor de ambulanță.
Consultările au avut în vedere măsurile de asigurare a resurselor necesare pentru desfășurarea activității serviciilor de ambulanță. Astfel, acest serviciu medical va fi dotat cu noi ambulanțe, procedura de achiziție publică fiind deja inițiată, demers ce vine ca răspuns la una dintre necesitățile pregnante transmise de reprezentanții sindicatului.
Asigurarea resursei umane – personal medical de intervenție – a fost un alt subiect discutat. Prim-ministrul a punctat faptul că pot fi organizate concursuri pentru ocuparea unui număr de 360 de posturi vacantate în cursul anului trecut, urmare a aprobării de către Guvern a unui Memorandum în acest sens. Pentru posturile vacantate în acest an pot fi organizate concursuri fără a mai fi nevoie de aprobarea acestui demers prin Memorandum al Guvernului.
”Intervențiile rapide și profesioniste ale serviciului de ambulanță salvează vieți și protejează sănătatea oamenilor. Guvernul acordă întreaga atenție și sprijin personalului medical. Vom colabora foarte aproape pentru ca acest serviciu să beneficieze de noi ambulanțe, de resursa umană de care are nevoie, precum și de adaptarea cadrului legislativ”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.  
Reprezentanții Federației Sindicale au apreciat cadrul de discuție și deschiderea la dialog manifestată de Guvern.
S-a convenit, de asemenea, ca, în perioada imediat următoare Federația Națională Sindicală ”Ambulanța” va comunica Guvernului informațiile care argumentează solicitările necesare pentru actualizarea cadrului legislativ de organizare și funcționare.
Premierul și echipa guvernamentală împreună cu sindicatul s-au angajat să aibă cât mai repede posibil o nouă întâlnire, după coordonarea tuturor acestor date, la care să participe specialiști cu experiență aplicată care pot contribui la conturarea în detaliu a modificărilor necesare.
Alături de prim-ministrul Marcel Ciolacu la consultările de la Palatul Victoria au mai participat vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, și șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.