PRIMA persoana din Romania vaccinata anti-Covid, o asistenta din LINIA I

Mihaela Anghel este prima persoană din România care a fost vaccinată anti-COVID. S-a întâmplat în această dimineață!

„Începe sfârșitul pandemiei!”, a spus tânăra, cu entuziasm.

Tânăra are 26 de ani și este asistentă de medicină generală în cadrul Institutului Național “Prof. Dr. Matei Balș”. Mihaela a făcut parte din echipa care, pe 27 februarie, a preluat primul pacient din țara noastră confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Lesne d eînțeles, în decizia tinerei de a se vaccina, a contat și experiența trăită pe viu, în cele aproximativ 10 luni de la primul caz de Covid confirmat, în spitalul în care lucrează, unde au fost tratați și vindecați zeci, sute, de pacienți.

Mihaela face parte din echipa celor care au fost și sunt în Linia Întâi, din echipa celor care au fost martori la tragediile prin care au trecut pacienții și familiile celor infectați cu acest virus care a îngrozit lumea întreagă.

Ei sunt adevărații eroi în lupta cu SARS-CoV-2!

„Lor le mulțumim pentru toate eforturile pe care le-au făcut și le vor face în continuare pentru a ține în viață cât mai mulți dintre semenii noștri!

Astăzi am fost martorii unui moment istoric în lupta împotriva SARS-Cov-2.

Astăzi este momentul în care în sfârșit se întrevede, printre nori, speranța revenirii la o viață normală.

Vaccinarea împotriva Covid-19 reprezintă calea cea mai rapidă și mai sigură de gestionare a pandemiei și de limitare a acesteia”, transmit reprezentații Ministerului Afacerilor Interne, într-o emoționantă postare pe Facebook.

Vaccinarea, împreună cu respectarea în continuare a măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ne oferă, în mod cert, șansa revenirii la normalitate.

În etapele următoare, vor fi vaccinate în mod gratuit toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva acestui virus nenorocit, vaccinarea fiind sigură, voluntară și absolut necesară pentru stoparea pandemiei.

Acum rămâne de văzut la ce parametri va continua campania de vaccinare.

foto: Laurențiu Turoi/Facebook