Primăria Sectorului 1 a cumparat cel mai performant angiograf din Romania pentru Spitalul Universitar de Urgenta “Elias”

Clotilde Armand, primarul Scetorului 1: „Atunci când ai grijă de bugetul primăriei tale ai bani pentru investiții majore în Sănătate. Vă anunț că Primăria Sectorului 1 a achiziționat cel mai performat angiograf din România”.

Angiograful este esențial pentru persoanele care au probleme cardiace pentru a permite examinarea volumului interior al vaselor de sânge, artere sau vene. Aparatul medical este dotat cu toate aplicaţiile clinice necesare stabilirii unui diagnostic rapid şi precis, cu minimum de doză de radiaţie pentru pacienți şi pentru personalul medical.

Așa cum transmit surse din administrația Sectorului 1, în cazul pacienților cu probleme cardiologice de la “Elias”, situația era una critică, acolo exista un angiograf vechi, din 2008, depășit moral, care a intrat în “end-of-life” de la sfârșitul anului 2021 și era complet nefuncțional de la începutul anului 2022. Activitatea medicală s-a desfășurat pe durata întregului an într-o singură sală de angiografie, utilizată în comun atât de Clonica Cardiologie, cât și de Neuroradiologie, care tratează pacienți aparținând altor specialități medicale. Din acest motiv, numărul pacienților care au intrat în unica sală de angiografie de la “Elias” era mai mic decât cererea pentru aceste servicii medicale.