Primul curs din Romania de Robotica in Urologie, cu participare internationala, are loc la Spitalul Clinic Pelican din Oradea

Spitalul Clinic Pelican din Oradea, parte din rețeaua Medicover România, va găzdui, pe 10 și 11 septembrie 2021, primul curs și workshop de Robotică în Urologie din țara noastră, cu participare națională și internațională: LIVE SURGERY&Robotic DRY LAB TRAINING.

Evenimentul, unic în România, beneficiază de prezența mai multor personalități marcante ale Europei din domeniul Chirurgiei Robotice în Urologie, cu care medicii români vor avea posibilitatea să interacționeze și să abordeze subiecte precum impactul major pe care îl are utilizarea cele mai avansate tehnologii din lume în tratamentul, recuperarea și vindecarea pacienților.

Președinții onorifici ai evenimentului sunt exponenți de seamă ai Chirurgiei Robotice în Urologie din Europa:prof. dr. Jens Rassweiler din Heilbronn, Germania, și prof. dr. Ali Serdar Gözen, Chairman of ESUT (secțiunea europeană de Uro-Tehnologie din cadrul Asociației Europene de Urologie – EAU) din Heilbronn, Germania.

Invitații speciali sunt reprezentanți importanți ai boardurilor de Chirurgie Robotică în Urologie din Europa: prof. dr. Thomas Bschleipfer, de la Clinica de Urologie, Andrologie și Urologie pentru copii din Weiden din Germania, reprezentant al EBU (Bordul European in Urologie), dr. Jean-Baptiste Roche, de la Clinica Saint Augustin – Bordeaux din Franța și reprezentant ESUT (secțiunea de Uro-Tehnologie din cadrul Asociației Europene de Urologie – EAU), prof. dr. Ioan Coman și prof. dr. Nicolae Crișan, de la UMF Cluj-Napoca, care vor efectua o operație demonstrativă transmisă în direct cursanților și invitaților noștri.

Intervențiile chirugicale asistate robotic vor fi transmise live în sala de conferințe a spitalului. Medici urologi din toată țara și rezidenți care s-au înregistrat în prealabil la curs vor interacționa în timp real, pe parcursul intervențiilor chirurgicale, cu experții în Chirurgie Robotică în Urologie, care vor realiza operațiile demonstrative. Participanții vor avea ocazia să se implice șiîntr-o sesiune interactivă – Dry Lab și vor putea efectua exerciții pe modele de antrenament cu simulatorul, dar și cu robotul da Vinci X, pregătite de SofMedica.

Întregul evenimentul este organizat sub egida ESUT (secțiunea europeană de Uro-Tehnologie din cadrul Asociației Europene de Urologie – EAU), la inițiativa CLERU (Clubul de Laparoscopie, Endoscopie și Robotică Urologică) și împreună cu partenerii: Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Facultatea de Medicină și Farmacie Oradea.