Primul om din lume vaccinat impotriva coronavirusului- o nonagenara din Irlanda de Nord

O femeie în vârstă de 90 de ani, prima din lume vaccinată anti-COVID. Curajoasă și bucuroasă de a primi multdisputatul vaccin, bătrânica a devenit prima persoană din lume care a fost vaccinată cu vaccinul Pfizer/BioNtech, aprobat de către Marea Britanie.

Practic, irandeza a dat startul campaniei naționale de imunizare a populației împotriva infecției COVID-19.

Marea Britanie a început, așadar, programul de vaccinare a populației împotriva COVID-19. Regatul Unit a aprobat, în premieră mondială, vaccinul anti-coronavirus produs de Pfizer/BioNTech.

Potrivit presei britacnice, Margaret Keenan, în vârstă de 90 de ani, are patru nepoți și locuiește în Coventry. Este originară din Eniniskillen, Irlanda de Nord. Femeia a devenit primul om din lume vaccinat, în afara studiilor clinice, cu vaccinul Pfizer/BioNtech împotriva COVID-19.

Margaret Keenan a fost vaccinată marți dimineață, la ora locală 6:31, la Spitalul Universitar din Coventry de către asistenta medicală May Parsons, potrivit Sky News.

Femeia va mai primi o doză de vaccin peste 21 de zile, potrivit calendarului de vaccinare.

Vârstinca s-a declarat privilegiată ca a fost vaccinată. Ea a afirmat că este cel mai bun cadou de naștere timpuriu pe care l-ar putea dori deoarece ar însemna că ar putea petrece timp cu familia și prietenii de Anul Nou. Femeia a fost „pe cont propriu cea mai mare parte a anului”.

„Sfatul meu pentru oricine i se oferă vaccinul este să îl facă. Dacă eu îl pot avea la 90 de ani, atunci îl puteți face și voi.”, a mai spus Margaret Keenan. Peste 21 de zile va mai primi o doză de rapel care să ofere siguranță că are cele mai mari șanse de a fi protejată împotriva coronavirusului SARS-CoV-2.

Femeia, bucuroasă, a declarat că „ESTE UN PRIVILEGIU” că a putut beneficia de vaccinul împotriva virusului care a înspăimântat planeta.

Marea britanie primiește cca 40 de milioane de doce de vaccin anti-COVID, scrie descopera.ro.

foto: FotoProfimedia Images