Primul si singurul centru specializat in tratarea obezitatii din Transilvania s-a deschis la Cluj Napoca

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a deschis la Cluj Napoca primul și singurul centru specializat în tratarea obezității din Transilvania – Centrul de Expertiză în Nutriție și Obezitate (C.E.N.O.).

Centrul de Expertiză în Nutriție și Obezitate funcționează în cadrul Campusului Medical Cluj al Rețelei, sub coordonarea directă a Prof. Dr. Nicolae Hâncu, și oferă o abordare multidisciplinară, complexă și completă a problemelor din sfera obezității, fiind structurat în patru departamente interconectate care lucrează unitar în beneficiul pacientului. Centrul deservește 12 specialități medicale și reunește peste 30 de medici cu expertiză în tratarea obezității.

„Obezitatea este o boală cronică care amenință sănătatea, scurtează viața și o umple de necazuri, reversul ei fiind greutatea sănătoasă. Este necesar ca românii să știe cât mai multe despre obezitate și tratamentul ei, apoi să aplice cunoștințele în viața reală, cu ajutorul medicului, al familiei și al anturajului prietenos. Asta ne-am propus să realizăm prin Centrul de Expertiză în Nutriție și Obezitate, să îmbunătățim viața românilor care se luptă cu obezitatea și efectele ei nefaste, folosindu-ne de capacitățile tehnico-medicale extraordinare de care dispunem în cadrul Rețelei de sănătate REGINA MARIA. Totodată, ne dorim să creștem echipe medicale integrate care să schimbe viitorul medicinei prin performanță și pasiune”, a declarat Prof. Dr. Nicolae Hâncu, coordonatorul Centrului de Expertiză în Nutriție și Obezitate din cadrul Rețelei de sănătate REGINA MARIA.

Datorită interconectării și bunei colaborări dintre cele patru departamente în care este structurat Centrul, se creează un sistem integrat în care fiecare persoană care se confruntă cu obezitatea poate beneficia – fără a mai fi nevoie să se deplaseze în mai multe locuri – de consultații multidisciplinare, precum și de toate investigațiile necesare pentru diagnosticare, inclusiv pentru tratamentul chirurgical al pacienților bariatrici.