Proiect de aproape 1.000.000 de euro pentru digitalizarea SCJU Suceava

„Am o veste foarte bună pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava. Am obținut un proiect de aproape 1.000.000 € pentru digitalizarea pe fonduri europene, prin PNRR.

Obiectivul principal al proiectului este obținerea unor module informatice care să deservească spitalul de la Suceava, începând cu înregistrarea și digitalizarea fișei pacientului, în care să fie prinse istoricul bolilor, tratamentul primit și recomandări pentru viitor. Este vorba de dotarea cu computere specializate, dotarea cu 125 terminale mobile tip tabletă care vor putea fi folosite de asistente pentru citirea codului de bare la capul pacientului și transmiterea informațiilor către un server central și dotarea blocurilor operatoare cu calculatoare speciale. Efectul final înseamnă obținerea de informații în cel mai scurt timp pentru a permite intervențiile în conștiință de cauză a personalului medical.

De asemenea, este prevăzută înființarea unui chioșc digital interactiv, unde, în baza unui cod personal, pacientul sau aparținătorii desemnați ai acestuia pot consulta fișa cu diagnostic și recomandări sau pot să obțină informații despre pacient. Asta înseamnă o abordare civilizată, modernă și cu date reale.

După cum se observă, spitalul județean se află într-o perioadă de dezvoltare și extindere profundă, având foarte multe proiecte. Dintre cele pe fonduri europene, reamintesc proiectele pentru anveloparea spitalului, de peste 13.000.000 €, proiectul pentru combatere a nosocomialelor. În același timp, avem proiecte finanțate din bugetul CJ, pentru înființarea unor secții noi, pentru amenajarea unei săli de politraumă, pentru tratarea a bolilor de inimă complexe, pentru tratamentul cu izotopi al bolnavilor de cancer și multe altele. La acest moment este gata și proiectul făcut de CNI pentru modernizarea spitalului de copii, o investiție de aproape 130.000.000 € la care așteptăm OUG pentru demararea lucrărilor.

Toate acestea au fost posibile datorită unui parteneriat între CJ Suceava și conducerea spitalului clinic. Îi felicit pentru implicarea și doresc în continuare performanță și aplecare totală pentru tratarea pacienților pe măsură dotărilor pe care le au”, a transmis deunăzi președintele consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.