RECORD: Peste 23.000 de persoane vaccinate la Maratonul organizat in weekend in capitala

Record la Maratonul Vaccinării București: 23.291 persoane vaccinate! Așadar, mii de bucureșteni si… nu numai au venit să se vaccineze, dornici să se întoarcă la normalitate.

– peste 1.300 de medici, rezidenți, asistenți medicali și studenți;

– două locații: Sala Palatului (12.784 persoane vaccinate cu Pfizer și 1.528 cu Johnson&Johnson) și Biblioteca Națională (8.125 persoane vaccinate cu Pfizer și 854 cu Johnson & Johnson);

* 50 de fluxuri de vaccinare;

S-au folosit: Vaccin – Comirnaty produs de Pfizer, fiind autorizat pentru toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani și Janssen produs de Johnson & Johnson, fiind autorizat persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

Evenimentul a fost organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, în parteneriat cu Colegiul Medicilor Bucureşti, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – filiala Municipiului Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), şi al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).