Romania primeste un imprumut de 150 de milioane de Euro. Pentru domeniul medical!

Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor a dat vestea: „Astăzi, alături de Dna. Tatiana Proskuryakova, directorul de țară pentru România al Băncii Mondiale, am semnat Acordul de împrumut aferent finanțării adiționale, în valoare de 150 mil. EUR, pentru construcția, modernizarea și dotarea cu echipamente de ultimă performanță a mai multor departamente medicale. Această finanțare completează împrumutul inițial în valoare de 250 mil. EUR, aflat în curs de implementare.

Pe lângă investițiile deja demarate în cadrul proiectului inițial, această finanțare adițională va asigura modernizarea sistemului de telemedicină, îmbunătățirea rețelei de screening pentru cancerul cervical, achiziția de echipamente pentru centrele de arși și construcția celor două centre de arși din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” și respectiv a Spitalului Clinic de Urgență Târgu-Mureș.

Așa cum am mai afirmat, în calitate de ministru al Finanțelor voi continua să sprijin toate proiectele care prevăd investiții în infrastructura sistemului sanitar, atât de necesare în desfășurarea activității medicale. Reforma sistemului de sănătate are caracter stringent și rămâne o prioritate pentru România și pentru actualul Guvern în următorii ani, iar prin semnarea acordului de astăzi, am făcut un pas înainte pentru îndeplinirea acestei misiuni”.